search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:26
MENU CLOSE

Νέα Υόρκη: Πορτρέτο της Μέριλιν από τον Άντι Γουόρχολ έγινε το ακριβότερο έργο τέχνης που πωλήθηκε σε δημοπρασία (Photos)

10.05.2022 10:46
monroe new

Έχουν περάσει 60 χρόνια από τον θάνατο της Μέρλιν Μονρόε και άλλα 35 από τον θάνατο του Αντι Γουορχολ. Και οι δύο ωστόσο παραμένουν θρύλοι, ο καθένας στον τομέα του.

Αυτό αποδείχθηκε, για άλλη μία φορά, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του Οίκου Christie’s χθες Δευτέρα βράδυ.       

Ένα διάσημο πορτρέτο της αμερικανίδας ηθοποιού με την υπογραφή της εμβληματικής μορφής της pop art, πωλήθηκε έναντι 195 εκατομμυρίων δολαρίων .

Με άλλα λόγια έγινε το ακριβότερο έργο τέχνης του 20ού αιώνα που άλλαξε χέρια σε δημοπρασία.

Μόλις σε τέσσερα λεπτά

Η μεταξοτυπία «Shot Sage Blue Marilyn», που φιλοτεχνήθηκε το 1964, δύο χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του ειδώλου του Χόλιγουντ, πωλήθηκε μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, έναντι 195,04 εκατ. δολαρίων επακριβώς, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας του οίκου, στην κατάμεστη αίθουσα του Christie’s στην καρδιά του Μανχάταν.

Έσπασε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ για έργο τέχνης του 20ού αιώνα, που κατείχαν οι «Γυναίκες του Αλγερίου (σχεδίασμα 0)», του Πάμπλο Πικάσο, που πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 179,4 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2015.

Πριν από την πώληση, υπήρχαν εκτιμήσεις πως η τιμή του θα μπορούσε να ξεπεράσει όταν έπεφτε το σφυρί ακόμα και τα 200 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2022: Γιατί κινδυνεύει με φυλάκιση η τραγουδίστρια της Βόρειας Μακεδονίας (video)

Χρήστος Χολίδης: «Τραγουδάω καλύτερα, όταν έχω χωρίσει»

Λεωνίδας Κουτσόπουλος – Χρύσα Μιχαλοπούλου: Ο Πάνος Ιωαννίδης αποκάλυψε το φύλο του μωρού τους (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23