search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:04
MENU CLOSE

Λαβρόφ: Όλοι θα υποφέρουν από τον «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» που έχει κηρύξει η Δύση εναντίον μας

14.05.2022 18:28
Sergei Lavrof_new

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Δύση κήρυξε έναν «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο ο πόλεμος αυτός θα διαρκέσει.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την 80η ημέρα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ υπογράμμισε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση κατά της Μόσχας και αποπειράθηκε να εμφανίσει τη Ρωσία ως τον στόχο και όχι τον δράστη μιας επίθεσης.

«Η συλλογική Δύση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον μας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό, όμως είναι σαφές ότι οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές απ’ όλους, χωρίς εξαίρεση», δήλωσε στην ομιλία του.

«Κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια απ’ ευθείας σύγκρουση. Όμως τώρα που η πρόκληση έγινε, εμείς φυσικά την αποδεχθήκαμε. Ξέρουμε από κυρώσεις: Υπήρχαν πάντα με τη μια ή την άλλη μορφή».

Οι προσπάθειες της Δύσης ν’ απομονώσει τη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, υποστηρίξε ο Λαβρόφ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων της Ρωσίας με την Κίνα, την Ινδία, την Αλγερία και τις χώρες του Κόλπου.

Διαβάστε επίσης:

Φινλανδία: Η Ρωσία σταμάτησε να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα στη χώρα

Ρωσία: Η Μόσχα θα απαντήσει αν το NATO μεταφέρει πυρηνικές δυνάμεις πιο κοντά στα σύνορα της

Ταμείο Ανάκαμψης: Πώς θα γίνει η διασύνδεση ταμειακών μηχανών – POS με την εφορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:04