search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:15
MENU CLOSE

Οξεία ηπατίτιδα – Ψαλτοπούλου: «Πιθανόν την προκαλεί ο αδενοϊός σε παιδιά που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό» (Video)

15.05.2022 15:00
paidia_new

Για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα και την άρση των μέτρων μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Έχουμε δημοσίευμα από διάσημους επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους που αναφέρουν ότι μια πιθανή υπόθεση είναι να προκαλεί την ηπατίτιδα ο αδενοϊός σε παιδιά που έχουν προηγουμένως νοσήσει από SARS – Cov 2. Έχουμε περίπου 450 περιστατικά διεθνώς και έντεκα θανάτους. Οι ερευνητές παγκοσμίως προσπαθούν να σιγουρέψουν αυτή την υπόθεση ώστε να υπάρχει και αντίστοιχη θεραπεία στα παιδιά», ανέφερε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Αναφερόμενη στα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, η κ. Ψαλτοπούλου έκανε λόγο για αισιόδοξη εικόνα.

«Η εικόνα είναι αισιόδοξη, οι σκληροί δείκτες έχουν κατέβει και για αυτό έχουμε επιστροφή στην κανονικότητα και βγαίνουν σταδιακά οι μάσκες. Πρέπει να προσέχουν οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Η τέταρτη δόση του εμβολίου αφορά κυρίως σε άτομα άνω των 80 ετών, ή τα άτομα άνω των 65 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, και περιμένουμε τα επόμενα δεδομένα προς το Σεπτέμβρη, όταν θα μπούμε ξανά σε εσωτερικούς χώρους», εξήγησε.

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό»

Σχολιάζοντας την άρση των μέτρων και αν αυτή ήρθε τη σωστή στιγμή, η κ. Ψαλτοπούλου απάντησε: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε την άρση των μέτρων. Μπαίνουμε και στην έννοια της ατομικής ευθύνης, καθώς εμείς γνωρίζουμε το ιστορικό μας και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε καλύτερα».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό, τονίζοντας, ωστόσο, ότι μπορούμε να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι.

«Στην Αμερική έχουν φτάσει το 1 εκατ. θανάτους από κορωνοϊό, σίγουρα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό, αλλά πλέον έχουμε τον εμβολιασμό, τις μάσκες, τα τεστ, τα χάπια, έχει προχωρήσει η επιστήμη, και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και ότι θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα όπως περίπου και πριν τον ιό», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Συναγερμός στο νοσοκομείο της πόλης για τον Candida Auris

Kαρκίνος: 3 «ανεξήγητα» συμπτώματα που «συνήθως παραβλέπονται»

Καύση λίπους: 9 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να το «κάψετε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:15