search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:43
MENU CLOSE

Κώστας Γαβράς για Βαγγέλη Παπαθανασίου: Η μουσική έβγαινε από την καρδιά του

19.05.2022 20:04
Παρέμβαση Γαβρά για σεξουαλική κακοποίηση: «Είναι απαραίτητο οι γυναίκες να αντιδράσουν σήμερα» (Video) - Media

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο μεγάλος Έλληνας μουσικόσυνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου. Την είδηση επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν βραβευμένος με Όσκαρ για την μουσική της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς το 1982». Επίσης έχει επενδύσει μουσικά πλήθος άλλων κινηματογραφικών ταινιών όπως: Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο κ.ά.

Για την απώλεια του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Κώστας Γαβράς. «Μόλις το έμαθα. Eίμαι κατάπληκτος και πολύ συγκινημένος. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν κάποιος που αγαπούσα πολύ και θαύμαζα για τη μουσική του και παράλληλα για την καριέρα που είχε κάνει σε ολόκληρο τον κόσμο»,  ανέφερε αρχικά ο κορυφαίος σκηνοθέτης.

«Ήταν μία διαρκής διαφήμιση του πολιτισμού της Ελλάδας σε όλον τον πλανήτη. Μέσω των φιλμ που είναι το πιο καταπληκτικό μέσο για να γνωρίσει κανείς μία άλλη χώρα. Είχε κάνει το όνομά του, “Vangelis”, πασίγνωστο. Όταν έλεγα ότι κάνει τη μουσική ο Βαγγέλης, υπήρχε ενθουσιασμός», συμπλήρωσε.

«Είχαμε συνεργαστεί το 1982 στην ταινία “Missing” (Ο Αγνοούμενος), με τον Τζακ Λέμον και τη Σίσι Σπέισεκ. Ο Βαγγέλης είχε γράψει τη μουσική για την ταινία. Εκπληκτική μουσική. Είχε απίθανο ταλέντο. Είχαμε διαβάσει μαζί το σενάριο. Του έλεγα σε κάθε σκηνή πάνω κάτω πως ήταν τα πράγματα και καθόταν στο πιάνο και έγραφε τη μουσική. Ήταν κάτι απίθανο. Κάτι καταπληκτικό. Ήταν από τους ανθρώπους που έβγαινε από την καρδιά η μουσική», ανέφερε ο Κώστας Γαβράς.

Τέλος, ο Κώστας Γαβράς τόνισε ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε για παράδειγμα στη ζωή του μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, οι οποίοι τον βοήθησαν πολύ.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Μαθητής λυκείου κατηγορείται για τον βιασμό δύο συμμαθητριών του

Αυτοκτονία 14χρονου: «Φοβόταν, με είχε ρωτήσει ”αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;”» – Η συγκλονιστική κατάθεση φίλου του Μάκη

Άννα Κορακάκη: 5 χρόνια φυλάκιση στον εμμονικό «θαυμαστή» της – Την παρακολουθούσε, έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο του συντρόφου της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:41