search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:55
MENU CLOSE

Μακελειό στο Τέξας: Τι είναι η εφαρμογή Yubo που χρησιμοποίησε ο δράστης

26.05.2022 19:38
yubo_new

Ο 18χρονος δράστης, που εισέβαλε σε σχολείο του Τέξας και σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες, χρησιμοποιούσε την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Yubo, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νew Υork Τimes.

Μάλιστα, μια 15χρονη κοπέλα στη Γερμανία, που ζήτησε να κατανομαστεί με το ψευδώνυμο «Cece», δήλωσε ότι είχε γνωρίσει τον δράστη στην εφαρμογή Yubo δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Την ημέρα της πολύνεκρης επίθεσης, ο δράστης αντάλλαξε μηνύματα με την κοπέλα και, μάλιστα, της είπε ότι είχε πυροβολήσει τη γιαγιά του και ότι σχεδίαζε να ανοίξει πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Η εφαρμογή Yubo λανσαρίστηκε το 2015 και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν livestream, να παίζουν παιχνίδια και να κάνουν νέους φίλους.

«Παίρνουμε το καλύτερο της offline αλληλεπίδρασης και προσθέτουμε σε αυτό τη δύναμη της τεχνολογίας ,για να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες θα συνδεθούν με τη σωστή ομάδα ανθρώπων οπουδήποτε στον κόσμο, ανά πάσα στιγμή, σε ένα ασφαλές περιβάλλον», δήλωσε στην ιστοσελίδα Techcrunch ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Yubo, Σάσα Λαζίμι.

Σήμερα, η εταιρεία έχει 60 εκατομμύρια χρήστες, το 99% εκ των οποίων είναι ηλικίας 13 έως 25 ετών. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και συντονιστές περιεχομένου για την παρακολούθηση των livestreams, ώστε το ακατάλληλο περιεχόμενο να επισημαίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά σε κατάστημα στην Κηφισίας

Reuters: Οι ΗΠΑ κατάσχουν ιρανικό πετρέλαιο κοντά στην Εύβοια

Γιώργος Σαμπάνης: Σοβαρό τροχαίο για τον τραγουδιστή – Μεγάλες ζημιές στο αμάξι του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58