search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:21
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Σβίγκου και Βασιλειάδη προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας

29.05.2022 12:38
svigou

Την πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου προτείνει για Γραμματέα ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα προτείνει τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Η πρότασή του, είπε, ο Αλέξης Τσίπρας βασίζεται σε 5 άξονες: ανανέωση, ίση εκπροσώπηση των φύλων, ενότητα, ανιδιοτέλεια και προοπτική.

Οι προϋποθέσεις που έθεσε για την επιλογή αυτή είναι ο γραμματέας του κόμματος και ο αναπληρωτής, να μην είναι βουλευτές, να δεσμευθούν ότι δε θα είναι υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, να μείνουν στο κόμμα και να δουλέψουν αποκλειστικά σε αυτό, κατά συνέπεια «να μη συμμετέχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές».

Από τη Νεολαία Συνασπισμού στη θέση του Γραμματέα

Η Ράνια Σβίγκου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κυψέλη και εντάχθηκε στην Αριστερά στα φοιτητικά της χρόνια ενώ σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, στο φοιτητικό και φεμινιστικό κίνημα, στο κίνημα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα (μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη στο ΕΚΠΑ) και στο Παρίσι (μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ). Παράλληλα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας, αναλαμβάνοντας εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σε μια δύσκολη συγκυρία.

Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υπεύθυνη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Προοδευτικού Φόρουμ, συμβάλλοντας στην αναγκαία συστράτευση αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου για ριζοσπαστικές, κοινωνικές, φεμινιστικές, και πράσινες πολιτικές.

Αρθρογραφεί σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Τζορτζ Τσούνης: Το backpack, οι δραχμές, ο όρκος στον πατέρα του και το ελληνικό φιλότιμο (Video)

Ανδρουλάκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον της οικονομίας

Κεραμέως για τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ: «Τι δουλειά έχει ο οποιοδήποτε να μπλοκάρει την ανέγερση μιας βιβλιοθήκης;» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:20