search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:13
MENU CLOSE

Κεραμέως για τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ: «Τι δουλειά έχει ο οποιοδήποτε να μπλοκάρει την ανέγερση μιας βιβλιοθήκης;» (Video)

28.05.2022 11:10
apth5

Με ερώτημα απάντησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε ερώτηση της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open για τον τραυματισμό του φοιτητή από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης, στο ΑΠΘ.

Στο ερώτημα «τι δουλειά είχε ένας φοιτητής να χτυπηθεί με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης» η Νίκη Κεραμέως απάντησε: «Το ερώτημα είναι, τι δουλειά έχει ο οποιοδήποτε να μπλοκάρει την ανέγερση μιας βιβλιοθήκης;».

«Από κει και πέρα τα όργανα της τάξης θα κάνουν τη δουλειά τους με σεβασμό απέναντι σε όλους όπως κάνουνε, αλλά από κει και πέρα δεν είναι δυνατό να συζητάμε για το αν πρέπει να τελεί ένας χώρος υπό κατάληψη ή αντί αυτού να μην επικροτούμε την προσπάθεια που κάνει το ίδιο το πανεπιστήμιο», συνέχισε η υπουργός Παιδείας.

Αναφερόμενη στα επεισόδια στο ΑΠΘ, η υπουργός ανέφερε: «Γιατί είναι στην επικαιρότητα αυτό το θέμα; Είναι στην επικαιρότητα γιατί επί 34 χρόνια αυτός ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη. Θα μπορούσε και η κυβέρνηση μας να συνεχίσει για 35η φορά να μην κάνει τίποτα. Δεν επιλέξαμε αυτό. Εμείς επιλέξαμε να εφαρμόσουμε το νόμο».

«Η βιβλιοθήκη θα προχωρήσει»

»Ψηφίσαμε ένα νόμο στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής μας ο οποίος τι λέει; Ότι μπορούν οι Αρχές να επεμβαίνουν στα Πανεπιστήμια όπως και σε κάθε δημόσιο χώρο εφόσον τελούνται αξιόποινες πράξεις. Ο λόγος που σήμερα συζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα είναι επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος. Επειδή επιλέξαμε να βάλουμε τέλος σε μία κατάληψη. Εν έτει 2022 συζητάμε για το αν είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένας χώρος υπό κατάληψη ή στη θέση του να χτίζεται μία βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη θα προχωρήσει», συνέχισε.

«Τα άλλα κόμματα δεν παίρνουν μία θέση. Δείτε την αξιωματική αντιπολίτευση. Πρέπει να πάρει μία θέση», σημείωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η ενέργεια κατάσχεσης των 2 ελληνικών πλοίων στο Ιράν

Θεοδωρικάκος για ΑΠΘ: «Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τους μπαχαλάκηδες» – Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή

Ηλιόπουλος σε Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκο για ΑΠΘ: «Μαζευτείτε, προτού έχουμε νεκρό στο πανεπιστήμιο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:13