search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 05:34
MENU CLOSE

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Σολτς για την τουρκική προκλητικότητα (photos)

31.05.2022 12:13
mitsotakis_scholz_new

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης ημέρας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και συζήτησαν για τη στήριξη στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, αλλά και την κλιμακούμενη εσχάτως τουρκική προκλητικότητα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον καγκελάριο της Γερμανίας αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα, για τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, αλλά και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας, που, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Όλαφ Σολτς το χάρτη της γαλάζιας πατρίδας με το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων και ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: «Ζήτημα κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν» (photo/video)

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι πιάνουν «στασίδι» στον «πρωινό καφέ» της Κουμουνδούρου – Οι πρώτες δηλώσεις της Σβίγκου

Εκνευρισμός και οργή στην κυβέρνηση για τα περί υβριδικού πολέμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46