search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:28
MENU CLOSE

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΡΤ ο Τζώνη Καλημέρης

02.06.2022 11:42
kalimeris_new

Προβάδισμα στη διαδοχή του Γιώργου Γαμπρίτσου, ο οποίος στα μέσα της περασμένης εβδομάδας παραιτήθηκε από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, φαίνεται να αποκτά η υποψηφιότητα του Τζώνη Καλημέρη κατά κύκλους του Ραδιομεγάρου, αφού έδειξε ενδιαφέρον- έντονο, όπως περιγράφεται- έπειτα και από συνάντηση  με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα.

Παλιά καραβάνα της τηλεοπτικής πιάτσας, ο Καλημέρης, αν τελικά επιλεγεί θα επιστρέψει σε γνωστό περιβάλλον για τον ίδιο καθώς και στο παρελθόν συνεργάστηκε με την κρατική ραδιοτηλεόραση αλλά τότε ως εντεταλμένος σύμβουλος. Μάλιστα το 2013 με το αλήστου μνήμης «μαύρο» στην ΕΡΤ είχε τουιτάρει «Όλα τα έχω ζήσει στην ελληνική τηλεόραση».

Στο μεταξύ πρέπει να προκηρυχθεί διαγωνισμός για εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πολιτική ηγεσία της ΕΡΤ και κατόπιν ο υποψήφιος να περάσει, όπως προβλέπεται, από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του ελληνικού κοινοβουλίου.

Για την ιστορία, το 2010 και ύστερα από την παραίτηση Γαμπρίτσου -τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος- την πορεία προς στην έξοδο του Ραδιομεγάρου έκανε πιο μετά και ο Τζώνη Καλημέρης, ο οποίος είχε «ανέβει» στην Αγία Παρασκευή, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ειδικού  συμβούλου.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Καλημέρης θα περάσει την είσοδο του Ραδιομεγάρου για να αναλάβει- εφόσον επιλεγεί- ρυθμιστικό ρόλο.

Η πρώτη φορά ήταν κατά την περίοδο 2003-2004 όταν τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ, επι διοίκησης Άγγελου Στάγκου και παραιτήθηκε εξαιτίας black out διάρκειας 25 λεπτών στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας- Κορέας κατά την πρώτη ημέρα των τηλεοπτικών μεταδόσεων από τους  Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Επέστρεψε στην ΕΡΤ το 2006 ως ειδικός σύμβουλος στον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Χρήστο Παναγόπουλο. Με την ιδιότητα αυτή είχε αναλάβει τον σχεδιασμό του τηλεοπτικού προγράμματος και των σημαντικών τηλεοπτικών γεγονότων.

Το διάστημα 2012-2013 ήταν ξανά στην ΕΡΤ και πάλι ως ειδικός σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης:

Τραμ: Επανέρχονται τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Δημήτρης Κοτταρίδης: Έχασε το στοίχημα, ξύρισε το… μούσι – Αγνώριστος ο δημοσιογράφος (video)

Τηλεθέαση αλά «Σασμό» είχε ο τελικός του Champions League

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:24