search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:35
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Στο 8,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Στο 6% η διαφορά των δύο κομμάτων στη μέτρηση της Prorata

06.06.2022 18:13
dimoskopisi

Προηγείται η Ν.Δ. κατά 8,1%  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH που διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2022.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32% των απαντήσεων στο ερώτημα «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές», ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 23,9%.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12%, ενώ έπονται το ΚΚΕ (6,1%), η Ελληνική Λύση (4%) και το ΜέΡΑ 25 (2,8%).

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ως «καταλληλότερος πρωθυπουργός» σε σχέση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνει ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 28% των απαντήσεων. Η απάντηση «Κανένας από τους δύο» συγκέντρωσε το 26% των απαντήσεων.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση:

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 6 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Βαρίδιο» για την κυβέρνηση η ακρίβεια

Η Νέα Δημοκρατία (31%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (25%) παρουσιάζουν οριακά κέρδη της τάξης του 1% και 0,5% αντίστοιχα, συγκριτικά με την μέτρηση του Απριλίου της Prorata, διαμορφώνοντας την μεταξύ τους απόσταση στο 6%. Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγράφει οριακή αύξηση των δυνάμεων του, ανιχνευόμενο στο 12,5%, ενώ για τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν παρατηρούνται μεταβολές: Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5% των προτιμήσεων, η Ελληνική Λύση το 3,5% και το ΜεΡΑ 25 το 2%.

Η ακρίβεια φαίνεται ότι «πλήττει την κυβέρνηση», καθώς μόλις το 27% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο αντιμετώπισης της, με τη μεγάλη πλειονότητα (73%) να δηλώνει μικρή ή μηδενική ικανοποίηση από αυτόν.

Παράλληλα, η διαφαινόμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οδηγεί στην αναρρίχηση των εθνικών θεμάτων στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, με τα ζητήματα των χαμηλών μισθών και των συνθηκών εργασίας να ακολουθούν. Την πρώτη πεντάδα στη λίστα των κορυφαίων προβλημάτων της περιόδου συμπληρώνουν τα θέματα διαφθοράς και διαφάνειας και τα ζητήματα που αφορούν στην Παιδεία.

Στο ερώτημα για το ποιος πολιτικός αρχηγός είναι πιο ικανός στην επίλυση προβλημάτων, προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Ο μεν, πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσλαμβάνεται από την κοινή γνώμη ως πιο ικανός στη διαχείριση των οικονομικών της χώρας, ως πιο αποτελεσματικός στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων και ως πιο συνεπής απέναντι σε όσα λέει και υπόσχεται, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ως πιο ασυμβίβαστος απέναντι σε κατεστημένα συμφέροντα, ως πιο ακέραιος στη διαχείριση των χρημάτων του κράτους και ως να έχει καλύτερη αίσθηση των προβλημάτων και των ανησυχιών της κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

OPEN: «Σκοτωμός» Άδωνι με Γιώργο Τσίπρα – «Δεν ντρέπεσαι, γελοίε!» – «Εσύ είσαι γελοίος και ένοχος» (video)

Στη σκιά της φωτιάς στο Πανόραμα Βούλας η κυβέρνηση – Φήμες για μίνι ανασχηματισμό

ΠΑΣΟΚ: Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για τον Νίκο Ανδρουλάκη – Η ακτινογραφία του Πολιτικού Συμβουλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:35