search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Ένταση και υψηλοί τόνοι στη δίκη του Κορκονέα – Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η διαδικασία

08.06.2022 16:23
korkoneas76-new

Μετά από ένα μαραθώνιο αντεγκλήσεων, πριν λίγο συγκροτήθηκε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας με τους ενόρκους, για να εκδικάσει την υπόθεση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Από το πρωί υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει πολλές φορές.

Οι αρχικές διαφωνίες μεταξύ της υπεράσπισης του κατηγορουμένου Επαμεινώνδα Κορκονέα και της οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που εκπροσωπούσαν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πήραν ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά με συνεχείς αντεγκλήσεις, με πολλαπλές διακοπές και συνεχείς αποσύρσεις του δικαστηρίου.

Όταν το δικαστήριο αποφάσισε πως οι συνήγοροι της οικογένειας Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν έχουν δικαίωμα να μετάσχουν στη διαδικασία η ένταση κορυφώθηκε.

 Η κ. Κωνσταντοπούλου αρχικά ζήτησε την εξαίρεση του εισαγγελέα και στη συνέχεια της τριμελούς σύνθεσης του ΜΟΕ εκ των δικαστών.

Για περισσότερο από δύο ώρες κράτησε ο γύρος των αντιπαραθέσεων με συνεχείς διακοπές. Οι δικαστές, μετά από σχετική διάσκεψη απέρριψαν το αίτημα της εξαίρεσης, τόσο του εισαγγελέα όσο και των τριών τακτικών δικαστών.

Οι διάλογοι στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα έντονοι, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι θα υποβάλλει μηνύσεις και κατά του εισαγγελέα αλλά και κατά των τριών δικαστών, για παράβαση καθήκοντος.

Πριν λίγο το δικαστήριο ολοκλήρωσε την συγκρότηση του με την κλήρωση των λαϊκών μελών και παράλληλα διέκοψε τη διαδικασία για το πρωί της Πέμπτης στις 9:00  για να εξελιχθεί η δίκη.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα, 115 διασωληνωμένοι και 13 θάνατοι

Γυναικοκτονία στη Δράμα: Δύο φορές πυροβόλησε την 59χρονη ο σύζυγός της – Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά – ΕΟΔΥ: Ακόμη τέσσερα πιθανά κρούσματα στη χώρα μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:37