search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:39
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Θέλει έτοιμα ψηφοδέλτια το καλοκαίρι ο Ανδρουλάκης – Ποια ονόματα έχουν «κλειδώσει» 

08.06.2022 07:59
ndroul;akis new

Θέλοντας να αποφύγουν οποιονδήποτε εκλογικό αιφνιδιασμό, ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι συνεργάτες του ετοιμάζονται για τις κάλπες. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργυρή να ολοκληρώσει με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων μέχρι τον Ιούλιο. Σκοπός είναι το κόμμα να «στελεχωθεί με άξια πρόσωπα όλων των γενεών, με επάρκεια και υψηλή κοινωνική αξιοπιστία», όπως σημειώνουν στη Χαριλάου Τρικούπη.  

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρηθεί ανανέωση στα ψηφοδέλτια που θα ξεπερνά το 50%, ενώ ο προσανατολισμός είναι να υπάρχει συμμετοχή των ηλικιακά νέων πολιτών. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη θα επιχειρήσουν το 30% τουλάχιστον να είναι νέοι υποψήφιοι κάτω των 40 ετών. Τα πρόσωπα που απαρτίζουν την επιτροπή των ψηφοδελτίων (αλφαβητική σειρά) είναι οι Γεωργία Καζά, Άγγελος Καραχάλιος, Γεώργιος Κουτρουμάνης, Πωλίνα Λάμψα, Μανώλης Όθωνας, Νίκος Τσούκαλης και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης.

 

Οι υποψήφιοι

Μεγάλη μάχη φαίνεται πως θα γίνει στην Αθήνα, καθώς τα ψηφοδέλτια θα είναι άκρως ανταγωνιστικά. 

Βόρειος Τομέας Αθηνών: Θα είναι υποψήφιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παναγιώτης Βλάχος, η δικηγόρος Ρένια Ζαρκαδούλα, ο δημοσιογράφος – πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ – Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, η πρώην Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή. Πληροφορίες θέλουν να είναι υποψήφια και η Μιλένα Αποστολάκη. Η υποψηφιότητα ή μη της πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ θα είναι κριτήριο και για περαιτέρω υποψηφίους στα βόρεια της πρωτεύουσας. 

Νότιος Τομέας Αθηνών: Θα είναι υποψήφια η νυν βουλευτής Τόνια Αντώνιου, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και πρώτος σε σταυρούς για το Πολιτικό Συμβούλιο Στέφανος Ξεκαλάκης ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου, ο καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. 

Δυτικός Τομέας Αθηνών: Θα είναι υποψήφια η νυν βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Α’ Αθήνας: Στην Α’ Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Παύλος Γερουλάνος και η δικηγόρος και Ρωξάνη Μπέη. Για την Α’ Αθήνας ακούγεται και το όνομα της ηθοποιού Γωγώς Μπρέμπου

Α’ Θεσσαλονίκης: Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα παραμείνει ο Χάρης Καστανίδης. Ενώ τη μάχη του σταυρού θα δώσει και ο ενισχυμένος από την εκλογή του στην 5η θέση του Πολιτικού Συμβουλίου Αντώνης Σαουλίδης

Β’ Θεσσαλονίκης: Στην β’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάσης Γλαβίνας μαζί με τον εν ενεργεία βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη.

Ανατολική Αττική: Θα είναι υποψήφιος ο πρώην Γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο γεωπόνος Χρήστος Ξενοκώστας

Α’ Πειραιά: Θα είναι υποψήφιος ο πρώην παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και πρώην δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας

Β’ Πειραιά: Θα είναι εκ νέου Υποψήφιος ο γιος του Γιάννη Διαμαντίδη, Δημήτρης. 

Υπόλοιπες Περιφέρειες

Υποψήφιους βουλευτές θα έχει και η «τρίτη συνιστώσα» (Ανανεωτική Αριστερά, οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και στελέχη που προέρχονται από το Ποτάμι) του κόμματος. 

Ο νυν βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Καμίνης θα είναι υποψήφιος στη Χίο. Στα Γιάννενα θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρύτανης Κωνσταντίνος Γάτσιος. Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αναζητείται ένα πρόσωπο που θα συμβολίζει την αλλαγή ηγεσίας, θα συνδέει το κόμμα με το παρελθόν, αλλά θα έχει και στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον.

Υποψηφιότητα Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το που θα είναι υποψήφιος ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντός του είναι πολύ πιθανό εκτός από την γενέτειρά του το Ηράκλειο Κρήτης να μπει το όνομά του και στο ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Σίγουρα υποψήφιος δεν θα είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και μετά τις εκλογές. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέα Σπυρόπουλου καθώς το καταστατικό πλέον δεν τον αποκλείει από υποψήφιο. Αν κατέβει στην γεννέτειρα του την Θεσπρωτία πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να εκλεγεί καθώς ο νομός δίνει δύο έδρες. 

Διαβάστε επίσης

Ελληνοτουρκικά: H απάντηση της Αθήνας στον ΟΗΕ και ο εκνευρισμός των Τούρκων για την ΕΕ (Video)

Ποιες κινήσεις της κυβέρνησης ενισχύουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

Οικονόμου: Να απαντήσει ξεκάθαρα ο Τσίπρας αν έχει την ίδια άποψη με τον Κούλογλου και τον Αποστολόπουλο για το Λιμενικό Σώμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05