search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:42
MENU CLOSE

Σάλος με λιοντάρια και τίγρεις που φέρεται να ταξίδευαν για Μύκονο – Παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Video/Photo)

14.06.2022 10:49
lion new

Σάλος προκλήθηκε από τις πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν δύο λιοντάρια και δύο τίγρεις που φέρεται να είχαν προορισμό τη Μύκονο.    

Τα αιλουροειδή εντοπίσθηκαν στον Προμαχώνα κλεισμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, μέσα σε ένα κλειστό φορτηγό, στριμωγμένα σε μικρά κλουβιά.

Η χώρα προέλευσης ήταν η Τσεχία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τελωνειακές αρχές του Προμαχώνα επέτρεψαν την είσοδο των άγριων ζώων καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε η νομιμότητα της κατοχής τους.

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται περί κακοποίησης ανεξάρτητα εάν υπάρχουν έγγραφα νόμιμης κατοχής.

Οι αρχικές πληροφορίες του ρεπορτάζ έκαναν λόγο για μεταφορά των ζώων στη Μύκονο για να χρησιμοποιηθούν ως ντεκόρ σε κάποιο πάρτι.

Στη συνέχεια ωστόσο οι πληροφορίες διαψεύστηκαν και αποδείχθηκε ότι η Αλβανία και όχι η Ελλάδα ήταν ο προορισμός των 4 άγριων ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας έχουν απαγορευτεί οι παραστάσεις των τσίρκων με την παρουσία άγριων ζώων.

Διαβάστε επίσης

Χαλκιδική: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον βοσκό που βίασε την 22χρονη σε παραλία

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες «άδειασαν» το ταμείο ζαχαροπλαστείου, πήραν και το παγωτό (Video)

Έγκλημα στον Μυλοπόταμο: Σήμερα η κηδεία του 22χρονου – Φόβοι για βεντέτα (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:42