search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:42
MENU CLOSE

Ο «Σκρούτζ» της Αυστραλίας: Ιδιοκτήτης καφετέριας έβαλε τα κλάματα γιατί αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά ένα 1 δολάριο (Video)

16.06.2022 21:03
aystralia_new
Πηγή: Pixabay

Ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αυστραλία έγινε viral, καθώς έβαλε τα κλάματα επειδή ανησυχεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα.

Η τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού στην Αυστραλία ανεβάζει τις απολαβές των εργαζομένων από 20,33 δολάρια την ώρα σε 21,38, ήτοι αύξηση 5,2%, μόλις 0,1% πάνω από τον πληθωρισμό της χώρας, που κυμαίνεται στο 5,1%.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας «έσπασε» on air, φοβούμενος ότι θα πρέπει να κλείσει το μαγαζί του καθώς δεν θα μπορέσει αυτό να επιβιώσει από τους εξής παράγοντες: τον πληθωρισμό, τα πολλά έξοδα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι μισθοδοσίες, καθώς και λόγω της απόφασης από την Επιτροπή Δίκαιης Εργασίας (FWC) να αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

Το ανεξάρτητο όργανο αποφάσισε την Τετάρτη (15/6) ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 5,2%, προκειμένου οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι στην Αυστραλία να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό. Η FWC τόνισε ότι η απόφαση λήφθηκε λόγω της εκτίναξης του κόστους ζωής στη χώρα, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εργασίας, καθώς και της μείωσης της ανεργίας στο 3,9% τον Μάιο σε σύγκριση με 5,5% τον Απρίλιο.

Ο Φίλιπ Σάλχαμπ, που έχει το Appetite Cafe στο Σίδνεϊ, ανέφερε βουρκωμένος σε ζωντανή σύνδεση στο Sky News Australia πως όλοι οι παράγοντες αυτοί στο εργασιακό κόστος, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού, κάνουν την επιχείρησή του να… μην βγαίνει.

«Προφανώς δεχόμαστε την αύξηση των μισθών, καθώς οι εργαζόμενοί μας πρέπει να τα βγάλουν πέρα με τα αυξανόμενα κόστη διαβίωσης. Όμως, σαν δουλειά δεν μπορούμε να την αντέξουμε. Στην τελική, μιλάμε για μια επιχείρηση, θέλουμε να βγάλουμε χρήματα. Το κέρδος μας μικραίνει μέρα με τη μέρα, όλα έχουν ακριβύνει. Ήδη δίνουμε στους υπαλλήλους μας παραπάνω χρήματα από τον μέσο μισθό», είπε ο Σάλχαμπ.

Διαβάστε επίσης

Eurogroup: Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα, συνέχιση μεταρρυθμίσεων

Ο Αχιλλέας Μπέος αποκάλυψε ότι ο Βόλος πωλείται σε ξένο επενδυτικό όμιλο

Μητσοτάκης για έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία: Κλείνει ένας επώδυνος 12ετής κύκλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:31