search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:27
MENU CLOSE

Ζόρια στο Παιδείας λόγω αντιδράσεων στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2234
16/6/2022
18.06.2022 10:12
kerameos_new

Προβληματισμός, μαθαίνουμε, επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο – πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που βρίσκεται σε φάση δημόσιας διαβούλευσης. Παρότι το διάστημα της διαβούλευσης παρατάθηκε και η υπουργός Νίκη Κεραμέως απέστειλε επιστολές σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας προκειμένου να διευκολύνει κάπως την αποδοχή του νομοσχεδίου, φαίνεται ότι το περιεχόμενό του δεν αρέσει.

Στο χορό των «όχι» μπήκε και η Σύνοδος των Πρυτάνεων, που με ανακοίνωσή της εκφράζει τις αντιρρήσεις της για σημαντικά κομμάτια του νομοσχεδίου (εκλογή διοίκησης των ιδρυμάτων, αρμοδιότητες Συγκλήτου, κ.λπ.) και ζητούν απόσυρσή του και εύλογο χρόνο για διάλογο. Υπενθυμίζεται ότι και η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) έχει εκφράσει έντονη κριτική στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Μένει να φανεί πώς θα απαντήσει το υπουργείο…

Και μην ξεχνάμε ότι το (προεκλογικό, ανεξαρτήτως του πότε θα στηθούν οι κάλπες) φθινόπωρο η Παιδεία ίσως είναι μια από τις πιθανότερες αιτίες κοινωνικής αναταραχής…

Διαβάστε επίσης:

Το συνεχίζει η Λατινοπούλου: «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη από την Μπάρκα; – Πάμε δυνατά κόντρα στη δολοφονία της κοινής λογικής»

Βουλευτής της ΝΔ «έδωσε» στον αέρα την ημερομηνία των εκλογών (video)

Η… λιγούρα του Κυριάκου Μητσοτάκη – Τι ζήτησε να φάει στην Καλαμάτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58