search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 17:44
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Η ρήτρα προσαρμογής θα αφαιρείται αυτόματα από τους λογαριασμούς (Video)

25.06.2022 11:23
energeia_new

Την προσεχή εβδομάδα θα ψηφιστεί η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ από τον Ιούλιο και για έναν χρόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν θα ισχύει στην Ελλάδα και «αυτό σημαίνει ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος θα επανέλθουνε στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι επιχειρηματικοί λογαριασμοί έχουν ήδη δει μηνιαίως μείωση και πως τώρα, «με τη ρύθμιση που ψηφίζουμε θα είναι αυτόματη σε όλους, γιατί αφαιρείται αυτομάτως η ρήτρα αναπροσαρμογής που είναι ο μεγάλος βραχνάς». 

«Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες το ελληνικό μοντέλο»

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, η Ελλάδα βγαίνει έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και στην ουσία δείχνει το δρόμο στην Ευρώπη που «δυστυχώς πηγαίνει αργά σε αυτό το θέμα».

Εκτίμησε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν το ελληνικό μοντέλο έως τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για απαγόρευση άμβλωσης στις ΗΠΑ: Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των γυναικών στο σώμα τους

Βενιζέλος: Η αδιανόητη απόφαση για τις αμβλώσεις μπορεί να σώσει την αμερικανική δημοκρατία και να λειτουργήσει καταλυτικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Βουλή: Υπερψηφίστηκε από Επιτροπή το νομοσχέδιο για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Καζίνο Ελληνικού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 17:44