search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:15
MENU CLOSE

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ

28.06.2022 19:09
esy-new

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι διατάξεις των άρθρων με τις οποίες θεσπίστηκε νέο μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ, το 2017.

Με τις συγκεκριμένες διατάξεις καθορίστηκε ο βασικός μισθός, τα επιδόματα και τα ωρομίσθια εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αρθμ. 1408/2022 απόφασή της έκρινε ότι οι διατάξεις των άρθρων 138-140 του ν. 4472/2017, αντίκεινται στην απορρέουσα από Σύνταγμα (άρθρο 21 παρ. 3) αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των γιατρών του Ε.Σ.Υ., καθώς και στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ιατροί του Ε.Σ.Υ. κατά των μισθοδοτικών τους καταστάσεων και από τους συμβούλους Επικρατείας οι αιτήσεις τους έγιναν δεκτές κατά το σκέλος που εστρέφετο κατά των μισθοδοτικών καταστάσεων του μηνός Ιουλίου 2018, ενώ αντίθετα απερρίφθη κατά το μέρος που εστρέφετο κατά της σιωπηρής απορρίψεως από την πλευρά του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν, του αιτήματός τους περί ανακλήσεως προγενεστέρων μισθοδοτικών τους καταστάσεων και επανεκδόσεως τους, με επανα-υπολογισμό των αποδοχών τους, βάσει των διατάξεων που ίσχυαν προ του ν. 4093/2012.

Δεν δικαιούνται αναδρομικά

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι οι συνέπειες της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων των άρθρων 138-140 του ν. 4472/2017, θα επέλθουν από τη δημοσίευση της σημερινής απόφασης.

Το δικαστήριο δηλαδή είπε «όχι» σε αναδρομικές αξιώσεις από τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης:

ΚΤΕΛ Ξάνθης: Σάλος με οδηγό που ζήτησε από κοπέλα να κατέβει γιατί φορούσε τοπάκι – Η θέση της Διοίκησης

Δολοφονία στη Ραφήνα: Ραγίζουν καρδιές η μητέρα και η θεία του θύματος -«Να πληρώσουν οι δολοφόνοι»

Χαλάνδρι: Δίωξη για κακούργημα στον φίλο του 18χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Βίντεο ντοκουμέντο από τις κόντρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06