Μεξικό: Δολοφονία δημοσιογράφου μέσα στο σπίτι του στη Σιουδάδ Βικτόρια
Ένας δημοσιογράφος, ο 12ος από τις αρχές του έτους, δολοφονήθηκε την Τετάρτη στη Σιουδάδ Βικτόρια, στο βόρειο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα Expreso, με την οποία συνεργαζόταν.
«Τα εγκλήματα αυτά δεν θα μείνουν ατιμώρητα», υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Μεξικού, Χεσούς Ραμίρες. Οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα.
Ο Αντόνιο δε λα Κρους κάλυπτε θέματα σχετικά με το κλίμα αλλά το τελευταίο διάστημα είχε καταγγείλει μέσω του Twitter τη «διαφθορά» ενός πρώην δημάρχου της Σιουδάδ Βικτόρια.
«Οι βασικοί ύποπτοι βρίσκονται εντός της κυβέρνησης της Πολιτείας» είπε ο βουλευτής Γκουστάβο Καρδένας, του κόμματος «Κίνημα Πολιτών». Ο δε λα Κρους ήταν και εκπρόσωπος αυτού του μικρού κόμματος.
Ένας άλλος δημοσιογράφος του εκδοτικού ομίλου Expreso-La Razon, ο Έκτορ Γκονσάλες, είχε δολοφονηθεί στις 29 Μαΐου 2018.
Συνάδελφοι του δε λα Κρους είπαν ότι δεν γνωρίζουν αν δεχόταν απειλές. Χθες είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονταν στην Ταμαουλίπας και έγραψε ότι η Σιουδάδ Βικτόρια ήταν «η τρίτη πιο ζεστή πόλη του Μεξικού».
Διαβάστε επίσης:
Γερμανικός Τύπος: Φθηνότερες οι διακοπές στο Ντουμπάι από ότι στις Κυκλάδες