search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:30
MENU CLOSE

Υπόθεση Βαλυράκη: Εκτός φυλακής με εγγύηση οι ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία (Video)

08.07.2022 12:49
VALIRAKIS2_NEW

Εκτός των φυλακών Κορυδαλλού θα βρεθούν τις επόμενες ώρες οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλαν οι δικηγόροι των δύο ψαράδων ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα οι δύο ψαράδες θα βρεθούν αποφυλακιστούν με εγγύηση 15.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους καθώς και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ψαράδες είχαν προφυλακιστεί στις αρχές Ιουνίου για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021 μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από την προπέλα της βάρκας των δύο κατηγορούμενων.

Τότε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, για να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από την απόφαση προφυλάκισης είχε σημειώσει ότι «από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του κατηγορουμένου η οποία απειλείται στο νόμο με ποινή ισοβίου καθείρξεως ή πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών ήτοι της επίθεσης εν πλω για ασήμαντη αφορμή χωρίς μάλιστα πρόκληση από τον παθόντα της έλλειψης σεβασμού προς την ηλικία του της αριθμητικής υπεροχής των δραστών σε βάρος του παθόντα αλλά και της πρόκλησης θανάτου με άκρως οδυνηρό τρόπο προκύπτει ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος εάν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα παρόμοια εγκλήματα».

«Εξάλλου ενόψει των προαναφερθέντων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης του κατηγορουμένου κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι αυτός δε θα διαπράξει άλλα εγκλήματα ούτε ότι θα παραστεί οποτεδήποτε στην ανάκριση και αυτοπροσώπως στο δικαστήριο έτσι ώστε να υποβληθεί στην εκτέλεση της απόφασης», είχε προσθέσει.

Διαβάστε επίσης:

«Γαλάζιος» εμφύλιος στα ΑΕΙ: ΔΑΠ εναντίον… ΔΑΠ για Κεραμέως

Σέρρες: Καναντέρ έκανε μούσκεμα τους πυροσβέστες! (video)

Ρουβίκωνας: «Επίσκεψη» στο σπίτι του γ.γ. της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:29