search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:32
MENU CLOSE

Νέες προειδοποιήσεις Πούτιν: Οι κυρώσεις συνεπάγονται καταστροφική αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές

08.07.2022 18:22
putin-34-new

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η συνέχιση της χρήσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές αυξήσεις των τιμών στις ενεργειακές αγορές, πλήττοντας τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη με ακόμη υψηλότερες τιμές.

«Ναι, γνωρίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους» , δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

«Πάντως αναμένουμε ότι το αποτέλεσμα αυτού του είδους των ενεργειών να είναι μια αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου στην spot αγορά και μια αύξηση του κόστους των ενεργειακών πόρων για τους τελικούς καταναλωτές».

«Όλα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι περιορισμοί που θέτουν οι κυρώσεις στη Ρωσία προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες που τις επιβάλλουν. Η περαιτέρω χρήση των κυρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο σοβαρές, χωρίς υπερβολή, ακόμη και καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας».

Διαβάστε επίσης:

Σίνζο Άμπε: Ποιος και γιατί σκότωσε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας (Photos/Videos)

Μπιλ Γκέιτς: Η φωτογραφία της κόρης του με τον νέο της σύντροφο και τα ρατσιστικά σχόλια (Photos)

Βρετανία: Τα περίφημα σημειωματάρια του Δαρβίνου εκτίθενται ξανά – Είχαν «εξαφανιστεί» για 20 χρόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06