search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:11
MENU CLOSE

Ένα θερινό σχολείο για τον Μαρξισμό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2237
8/7/2022
09.07.2022 06:00
vid

Ο Δήμος Κάσου ανακοινώνει ότι φιλοξενεί στο όμορφο νησί το Μαρξιστικό Θερινό Σχολείο έως τις 13 Ιουλίου, το οποίο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο για τη Ριζοσπαστική Φαντασία, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

Είναι μια πρωτοβουλία του Άκη Μπρατσή, αναπληρωτή καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης (City University of New York). Συμμετέχουν περίπου 40 φοιτητές και καθηγητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Παλαιστίνη, την Παραγουάη και την Ελλάδα.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κάσου πραγματοποιούνται δύο καθημερινά σεμινάρια. Τα θέματα των σεμιναρίων για την πρώτη εβδομάδα θα είναι «Μαρξισμός και Φιλοσοφία» και «Αναπαραγωγή, Βιοδύναμη και Σεξουαλική Πολιτική».

Τη δεύτερη εβδομάδα τα σεμινάρια θα επικεντρωθούν στα θέματα «Πολιτική εξουσία και ταξικός αγώνας» και «Φαντασία, φετίχ και ριζοσπαστική φαντασία». Μια πιο λεπτομερής περιγραφή του προγράμματος σπουδών καθώς και μια λίστα με τα κείμενα που θα συζητηθούν μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://radicalimagination.info/Summer-School.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το Μαρξιστικό Θερινό Σχολείο και δεν ήταν δυνατόν να γίνουν δεκτοί όλοι αυτοί που έκαναν αίτηση. Δεδομένης της πολύ θετικής ανταπόκρισης το Ινστιτούτο για τη Ριζοσπαστική Φαντασία σχεδιάζει να κάνει το πρόγραμμα ετήσιο.

Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά για όποιον κάτοικο της Κάσου θέλει να τα παρακολουθήσει.

Διαβάστε επίσης:

«Ένας κόσμος, δύο όψεις»: Ταινία για τα προβλήματα όσων πάσχουν από αόρατη αναπηρία (Photos/Video)

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Θρίλερ, περιπέτεια και η «Χαμένη Σκηνή» του Ζανγκ Γιμού

Βιβλίο: Σοσιαλιστικά κόμματα και κοινωνική πολιτική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:10