Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα ακόμη σκάνδαλο έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ η κούρσα για τη διαδοχή του στην ηγεσία των Τόρις συνεχίζεται.
Οι Sunday Times αποκαλύπτουν καταγγελία γυναίκας, σύμφωνα με την οποία όταν ο Μπόρις Τζόνσον ήταν δήμαρχος Λονδίνου «καταχράστηκε την εξουσία» του, για να συνάψει μαζί της σεξουαλική σχέση, και προσπάθησε να τη διορίσει στο δημαρχείο.
Η καταγγελία αφορά το έτος 2008, όταν ο υπό παραίτηση Βρετανός πρωθυπουργός ήταν 43 ετών, παντρεμένος με τέσσερα παιδιά.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η γυναίκα -η οποία είχε μόλις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο- είχε μετακομίσει τότε στο Λονδίνο, όπου εργαζόταν περιστασιακά και ήταν εθελόντρια στην προεκλογική εκστρατεία του Μπόρις Τζόνσον για τη δημαρχία.
Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, συνάντησε τον Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβουλευτικό του γραφείο, τον Νοέμβριο του 2017, ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών. Ήταν η περίοδος που το κίνημα #MeToo ήταν στην κορύφωσή του στη Βρετανία.
Στη συνάντησή τους ηχογράφησε στα κρυφά όσα ειπώθηκαν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της απόσπασμα από τη μαγνητοφωνημένη συζήτηση, του είπε πως ήταν «πραγματικά αναστατωμένη» που είχαν συνευρεθεί σεξουαλικά, αναφέροντάς του πως όπως και εκείνη, κάθε γυναίκα που εισέρχεται στο κτήριο του κοινοβουλίου είναι εν δυνάμει θύμα αποπλάνησης από ισχυρούς άνδρες.
Του ξεκαθάρισε πως «θα υπερασπιστεί τον εαυτό της» και μετά περιέγραψε πώς εννέα χρόνια νωρίτερα είχαν συναντηθεί στο κοινοβουλευτικό του γραφείο κατόπιν πρόσκλησής του για ποτό. Ερωτηθείς αν θυμόταν τις λεπτομέρειες, εκείνος απάντησε «ναι».
Στο απόσπασμα, ο κ. Τζόνσον παραδέχεται ότι είχε προτείνει την καταγγέλλουσα για πρόσληψη στο δημαρχείο Λονδίνου. Λέει μάλιστα ότι είχε απογοητευθεί που τελικά δεν πήρε τη θέση. Η πρόσληψή της, προσθέτει, απορρίφθηκε από τον τότε συνεργάτη του στον δήμο Κιτ Μαλτχάουζ, ο οποίος μόλις προ ημερών τοποθετήθηκε στο «υπηρεσιακό» υπουργικό συμβούλιο του απερχόμενου Πρωθυπουργού.
Ο Μπόρις Τζόνσον ακούγεται να παραδέχεται μάλιστα πως ένας από τους λόγους που η πρόσληψη δεν προχώρησε ήταν μεταξύ άλλων η διαπίστωση του κ. Μαλτχάουζ ότι η υποψήφια «είχε πολύ φιλική σχέση» μαζί του.
Μεταξύ άλλων, ο Μπόρις Τζόνσον ακούγεται να λέει ότι θα ήταν ανάρμοστο να την προωθούσε στη θέση εργασίας με «ανώμαλο» τρόπο. Υπερασπίζεται τον εαυτό του, λέγοντας ότι δεν είχε ενεργήσει κακόβουλα, ανάρμοστα ή με τρόπο επιθετικό και στο τέλος απολογήθηκε στην καταγγέλλουσα για την «αναισθησία» του και τη δυστυχία που της προκάλεσε η υπόθεση.
Στο ηχητικό απόσπασμα στην ιστοσελίδα των Sunday Times ο κ. Τζονσον ακούγεται επίσης νευριασμένος να βρίζει και να λέει ότι είχε δουλειές, όταν η γυναίκα λέει πως απέφευγε να τη συναντήσει.
Η γυναίκα προσέγγισε αρχικά τους Sunday Times τον περασμένο Απρίλιο, αλλά αποφάσισε τελικά να κάνει την καταγγελία την περασμένη εβδομάδα θεωρώντας ότι οι πολίτες πρέπει να μάθουν τι συνέβη.
Διαβάστε επίσης:
Σάνα Μαρίν: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Φινλανδής πρωθυπουργού σε συναυλία (Photos)
Νότια Αφρική: Μακελειό με 18 νεκρούς από πυροβολισμούς σε μπαρ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.