search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Λινού: «Απαραίτητη η 4η δόση για τους ευάλωτους – Επιβεβλημένη η μάσκα σε κλειστούς χώρους» (video)

12.07.2022 11:51
koronoios_new

H καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, χαρακτήρισε «απαραίτητη» την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους «ανθρώπους που είναι ευάλωτοι».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», παραδέχτηκε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσουμε τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση».

Ερωτηθείσα για το πότε θα κορυφωθεί το νέο κύμα της πανδημίας, απάντησε πως «το πώς ζούμε και τι μέτρα παίρνουμε θα καθορίσει το πότε».

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας, τη χαρακτήρισε «επιβεβλημένη σε κλειστούς χώρους και χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς».

Σχετικά με το νέο εμβόλιο, που θα καλύπτει περισσότερες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το οποίο ετοιμάζουν Pfizer και Moderna, εξήγησε πως «δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποστεί καμία κρίση».

Προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει και νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, λέγοντας πως «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επιβαρύνει το εμβόλιο, αντιθέτως, αν έχεις νοσήσει, δεν σημαίνει ότι αν νοσήσεις πάλι θα το περάσεις πιο ελαφριά».

Τέλος, συμπλήρωσε πως το νέο εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Νταού Πεντέλης – Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο

Κιλκίς: Αδιανόητο τροχαίο με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες – Περιπολικό και ΙΧ συγκρούστηκαν με αγριογούρουνα! (video)

Κίνηση τώρα: Προβλήματα στον Κηφισό – Χαμηλές ταχύτητες γύρω από το λιμάνι του Πειραιά (live χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:08