search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:17
MENU CLOSE

Ερντογάν: Η Τουρκία θα «παγώσει» την ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας αν δεν εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα (Video)

18.07.2022 18:19
erdogan-nato-tourkia-1-new

Σε νέες απειλές κατά της Σουηδίας και της Φινλανδίας προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας για «πάγωμα» των ενταξιακών διαδικασιών των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

«Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι θα παγώσουμε τη διαδικασία εάν η Σουηδία και η Φινλανδία δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με όσα έχουμε συνφωνήσει», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από μια τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 18 Ιουλίου.

Η Τουρκία, η Σουηδία και η Φινλανδία υπέγραψαν ένα τριμερές μνημόνιο κατανόησης που υποχρεώνει τα δύο σκανδιναβικά κράτη να συνεργαστούν με την Τουρκία κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων με αντάλλαγμα την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία τους έδωσε υπό όρους πράσινο φως, είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα πρέπει επίσης να εγκρίνει τη διαδικασία για Σουηδία και Φινλανδία.

«Θα πρέπει να τονίσω ιδιαίτερα ότι η Σουηδία δεν δίνει καλή εικόνα», είπε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες του PKK σε αυτή τη χώρα. Η Σουηδία και η Φινλανδία υποσχέθηκαν να λάβουν αυστηρότερα μέτρα για να σταματήσουν τις δραστηριότητες των τρομοκρατικών οργανώσεων στο έδαφός τους και να εκδώσουν υπόπτους για τρομοκρατία που ζητούσε η Τουρκία.

Ο Ερντογάν είχε πει ότι η Σουηδία υποσχέθηκε να εκδώσει 73 τρομοκράτες στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Τρένο περικυκλώνεται από φλόγες στην Ισπανία (Video)

Σομαλία: Αεροπλάνο αναποδογύρισε στην προσγείωση – Σώοι οι επιβάτες (photos/video)

FAZ: Να μην γίνει η Ελλάδα μια νέα Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:15