search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:25
MENU CLOSE

Εικόνες ντροπής και στη Ζαγορά: Καρότσα αυτοκινήτου μετατράπηκε σε… ασθενοφόρο

19.07.2022 10:35
kentro_ygeias_zagora

Μετά την Ικαρία, εικόνες ντροπής και στη Ζαγορά, αφού καρότσα αυτοκινήτου μετατράπηκε σε… ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί μία 54χρονη αγρότισσα που έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr, δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για να καλύψει την έκτακτη ανάγκη.

Έτσι, η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε με την καρότσα μέχρι τα Χάνια, όπου την παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από τον Βόλο.

Όπως ήταν φυσικό, τόσο η ίδια, όσο και οι συγγενείς της υπέστησαν τεράστια ταλαιπωρία αναζητώντας τρόπο για τη μεταφορά της.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζαγοράς, Δημήτρης Σπανός, τόνισε πως είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση.

«Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και μέσα, αλλά είναι αδιανόητο να μένει ακάλυπτη η βάρδια του οδηγού και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

Εικόνες ντροπής και στην Ικαρία

Παρόμοιο απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε και στην Ικαρία, καθώς ασθενής μεταφέρθηκε με κουβέρτα και σε καρότσα αγροτικού στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

«Αν κουνάει χέρια και πόδια να τη βάλετε σε ένα αυτοκίνητο και να τη φέρετε». Αυτή την απάντηση πήραν γείτονες και συγγενείς που κάλεσαν ασθενοφόρο όταν μία γυναίκα έπεσε στην αυλή του σπιτιού της και χτύπησε στον Εύδηλο της Ικαρίας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε τελικά στην καρότσα αγροτικού μέχρι το κέντρο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει κάτοικος της Ικαρίας – με ανάρτηση στο Facebook – η γυναίκα χτύπησε και δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Γείτονες πήραν τηλέφωνο για ασθενοφόρο όπου πληροφορήθηκαν ότι το μόνο εφημερεύον ασθενοφόρο βρισκόταν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μακριά.

Αναλυτικά η ανάρτηση της γυναίκας:

Διαβάστε επίσης:

Νέο τροχαίο δυστύχημα στις Σέρρες – Μια νεκρή και δύο τραυματίες σε σύγκρουση ΙΧ

Τροχαίο στην Κόρινθο: Τα παιδιά πήραν κρυφά τα κλειδιά για να πάνε βόλτα – «Έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του και ούρλιαζε» (video)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:14