search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 11:33
MENU CLOSE

Αντιμέτωπη με την δίνη του ανέμου η κυβέρνηση – Ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση της κατάστασης ο πρωθυπουργός  

21.07.2022 07:17
mitsotakis_new

Μπροστά στο χειρότερο σενάριο, αυτό των πυρκαγιών βρίσκεται η κυβέρνηση αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα μέτωπα της φωτιάς ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο.

Λίγες μόνο ώρες μετά την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς της Πεντέλης, που έφτασε μέχρι την Παλλήνη και την Ανθούσα καταστρέφοντας μεγάλες περιουσίες, ξεκίνησε η φωτιά στα Μέγαρα η οποία ευτυχώς τέθηκε σχετικά νωρίς υπό έλεγχο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις καθώς δεν θέλει η κατάσταση να πάρει τις διαστάσεις της περσινής πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη ή στην Βόρεια Εύβοια.

Ο αρχικός σχεδιασμός, η εκκένωση των οικιστικών ιστών, φαίνεται ότι στέφεται με επιτυχία καθώς δεν υπάρχουν θύματα, παρά μόνο τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέκλεισε η πυρκαγιά την Πεντέλη να ήταν εμπρησμός ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα  ότι «έχοντας πια αποκτήσει μία σχετική εμπειρία, έχοντας διαχειριστεί και τις περσινές πυρκαγιές,  υπάρχει ένα πολύ καλύτερο επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού σε σχέση με αυτό το οποίο συνέβαινε στο παρελθόν».

«Νομίζω, ότι όλοι οι αρμόδιοι είναι μία ομάδα. Καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι μία ομαδική αποστολή στην οποία θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι βρισκόμαστε πια όλοι εδώ, σ’ ένα υπερσύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο, όλοι οι αρμόδιοι στον ίδιο χώρο, είναι κάτι για το οποίο είχαμε επιμείνει πάρα πολύ με τον αρμόδιο Υπουργό, έχοντας εικόνα, έχοντας πληροφορία. Αυτή είναι η πεμπτουσία του συντονισμού, ο οποίος τόσο απαραίτητος είναι σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις».

Πολλοί ωστόσο ισχυρίζονται ότι η αυτοκτονία του 80χρονου πολίτη ο οποίος είδε για τρίτη φορά το σπίτι του να καίγεται και τις οικονομίες μια ζωής να γίνονται παρανάλωμα μοιάζει με μία έμμεση απάντηση σε όσους λένε ότι σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές γιατί όλα τα άλλα ξαναγίνονται.

Η τραγικότητα του γεγονότος σοκάρισε άλλωστε όλη την κοινή γνώμη, η οποία εμβρόντητη παρακολούθησε με τον πιο τραγικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι του μόχθου την απώλεια του σπιτιού και της περιουσίας τους. 

Διαβάστε επίσης:

Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση τα κατάφερε, η Πεντέλη κάηκε

«Πυρά» από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών

Αναβάλλεται η περιοδεία Μητσοτάκη στην Πρέβεζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 11:33