search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Κέιτ Μος: «Στα 17 μου πήρα βάλιουμ για να φωτογραφηθώ τόπλες για τον Κάλβιν Κλάιν»

24.07.2022 11:44
kei_moss

Για όσα τις οδυνηρές εμπειρίες της ως έφηβη στο «λαμπερό» κόσμο της μόδας και όχι μόνο μίλησε η Κέιτ Μος στην αποκαλυπτική συνέντευξή που παραχώρησε στο «Desert Island Discs» του BBC.

Το 48χρονο μοντέλο θυμάται πως ξέσπασε σε κλάματα όταν φωτογράφοι της ζητούσαν επίμονα να φωτογραφηθεί τόπλες. Στα 15 της χρόνια, αναγκάστηκε -όπως εξομολογείται- να φύγει από μια φωτογράφιση όταν της ζήτησαν να βγάλει το σουτιέν.

«Είχα μια φρικτή εμπειρία για έναν κατάλογο σουτιέν», ανέφερε στην εκπομπή του BBC Radio 4. «Ήμουν μόλις 15 μάλλον και μου είπε: “Βγάλε το μπλουζάκι σου”, και έβγαλα το μπλουζάκι μου. Και ήμουν πολύ ντροπαλή τότε για το σώμα μου. Και είπε: “Βγάλε το σουτιέν σου” και ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, οπότε πήρα τα πράγματά μου και έφυγα τρέχοντας. Νομίζω ότι οξύνθηκε το ένστικτό μου. Μπορώ να καταλάβω ένα λάθος άτομο μίλια μακριά», περιέγραψε.

Η έφηβη Κέιτ, η οποία υπέγραψε στο πρακτορείο μοντέλων Storm το 1988 σε ηλικία 14 ετών, ταξίδευε σε όλο το Λονδίνο χωρίς συνοδεία, ολοκληρώνοντας έως και οκτώ αποστολές μοντέλων την ημέρα.

Αναφερόμενη στη φωτογράφιση του 1990 που την έκανε διάσημη αποκάλυψε πως ακόμη και σήμερα η επανάληψη της ανάμνησης παραμένει για εκείνη «εξαιρετικά οδυνηρή».

«Αν δεν βγάλεις το μπλουζάκι σου, δεν πρόκειται να σε κλείσω για το Elle»

Η Κέιτ Μος θυμάται πως είχε «κλάψει πολύ» κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης επειδή ένιωθε άβολα που ήταν «γυμνή».

«Δεν ήθελα να βγάλω το μπλουζάκι μου. Ήμουν πολύ, πολύ αμήχανη για το σώμα μου».

Όπως είπε η αείμνηστη φωτογράφος Κορίν Ντέι, με την οποία η Μος συνεργαζόταν συχνά, της έλεγε: “Αν δεν βγάλεις το μπλουζάκι σου, δεν πρόκειται να σε κλείσω για το Elle”».

«Έκλαιγα. Είναι οδυνηρό γιατί ήταν η καλύτερή μου φίλη και την αγαπούσα πραγματικά – αλλά ήταν πολύ δύσκολο άτομο για να δουλέψεις μαζί της. Αλλά… οι φωτογραφίες ήταν καταπληκτικές, οπότε πήρε αυτό που ήθελε και εγώ υπέφερα γι’ αυτές, αλλά στο τέλος μου έκαναν πραγματικά πολύ καλό. Άλλαξαν την καριέρα μου», συνέχισε.

Η μάχη με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ

Η Κέιτ Μος μίλησε με ειλικρίνεια για τις μάχες που έδωσε με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά που λίγο έλειψε να καταστρέφουν την καριέρα της. Θυμάται τα άγρια νιάτα της που μεγάλωσε στο Croydon του Νότιου Λονδίνου, όταν για πρώτη φορά ξέφυγε από τα νερά της στα 13 της μετά τον χωρισμό των γονιών της.

«Άρχισα να καπνίζω τσιγαριλίκια και να κάνω παρέα με ανθρώπους πολύ μεγαλύτερους από μένα, πολλά μεγαλύτερα αγόρια που με πήραν υπό την προστασία τους και με προστάτεψαν».

»Με πήγαιναν στο Λονδίνο με το τρένο. Άλλαζα ρούχα από τη σχολική μου στολή και πήγαινα στο Fred’s “ένα μπαρ στο Soho”. Δεν μου άρεσε καν η γεύση του αλκοόλ. Έπινα long Island Ice Teas επειδή δεν είχε γεύση αλκοόλ, αλλά φυσικά είναι ένα δυνατό ποτό», συνέχισε.

Για το σκάνδαλο με τα ναρκωτικά, το 2005, και τις φωτογραφίες που δημοσίευση εφημερίδα με εκείνη να κάνει χρήση κοκαΐνης είπε πως της κόστισε πολλά συμβόλαια.

Η καριέρα της επανήλθε όταν η αστυνομία αποφάνθηκε πως δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να την ενοχοποιούν.

«Αισθάνθηκα άρρωστη και ήμουν αρκετά θυμωμένη γιατί όλοι όσοι ήξερα έπαιρναν ναρκωτικά, οπότε το να επικεντρωθούν σε μένα και να προσπαθήσουν να μου πάρουν την κόρη μου, το θεώρησα πραγματικά υποκριτικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήμουν ποτέ ανορεξική»

Η Κέιτ Μος κατέρριψε επίσης τις φήμες που ήθελαν εκείνη και η Ντέι δημιούργησαν σκόπιμα το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο look που ονομάστηκε «heroin chic» όταν συνεργάστηκαν ξανά για τη Vogue το 1993.

«Νομίζω ότι ήμουν ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα προβλήματα πολλών ανθρώπων», είπε.

«Δεν ήμουν ποτέ ανορεξική, ούτε υπήρξα ποτέ. Ποτέ δεν είχα πάρει ηρωίνη. Ήμουν αδύνατη επειδή δεν με τάιζαν στις φωτογραφήσεις ή στις επιδείξεις και ήμουν πάντα αδύνατη. Ήταν μια φωτογράφιση μόδας. Γυρίστηκε στο διαμέρισμά μου και έτσι μπορούσα να ζήσω εκείνη την εποχή. Και νομίζω ότι ήταν ένα σοκ γιατί δεν ήμουν πληθωρική και ήμουν ένα κανονικό κορίτσι. Δεν ήμουν ένα γκλάμορους μοντέλο, και αυτό τους σόκαρε», εξήγησε.

«Δεν μου αρέσει να με φωτογραφίζουν»

Παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο, η Μος λέει πως δεν της αρέσει να τη φωτογραφίζουν εκτός δουλειάς.

«Στην πραγματικότητα είμαι πολύ ντροπαλή μπροστά στην κάμερα. Δεν μου αρέσει να με φωτογραφίζουν όταν δεν είναι στη δουλειά. Δεν μου αρέσει να με βγάζουν selfies ή στιγμιότυπα. Μου είναι δύσκολο να είμαι ο εαυτός μου μπροστά σε μια κάμερα. Μου είναι πολύ πιο εύκολο να είμαι κάποιος άλλος».

Τώρα έχει δημιουργήσει το δικό της πρακτορείο μοντέλων, το οποίο έχει στα βιβλία του την 19χρονη κόρη της, Λίλα.

Διαβάστε επίσης:

Λάκης Γαβαλάς: «Χεσ…κα για το σπίτι στη Μύκονο»

Τζένιφερ Λόπεζ- Μπεν Άφλεκ: Aντάλλαξαν τρυφερά φιλιά «σαν έφηβοι» στο παγκάκι (Video)

Δανάη Μπάρκα: «Δεν ήμουν πάντα καλά με το σώμα μου – Κάποιες φορές με αγαπώ, κάποιες άλλες κλαίω»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:31