search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:06
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: «Ας τολμήσουν να πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία» – Ξεσπά η 30χρονη που «έχασε» το νεογέννητο παιδί της (Video)

24.07.2022 08:56
ippokrateio-thessaloniki

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο προκαταρκτικός έλεγχος στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με τις καταγγελίες, έδιωξε την 30χρονη έγκυο επειδή έληγε η εφημερία με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί της.

Μιλώντας στον Alpha, η μητέρα δύο παιδιών -που έχασε το τεσσάρων μηνών βρέφος της και έχει υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου– περιέγραψε πώς έχασε το μωρό της, μετά την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση στα νοσοκομεία. «Ας βγουν κι ας πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία», τόνισε.

Το μωρό γεννήθηκε άσφυγμο και παρά το γεγονός ότι οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν, κατέληξε τέσσερις μήνες αργότερα.

Το Ιπποκράτειο, του οποίου η εφημερία έληγε στις 8 το πρωί, υποστήριξε ότι: «H γυναίκα εξετάστηκε από μαία και γιατρό στην Covid κλινική βάσει πρωτοκόλλου – Δεν έχρηζε άμεσης εισαγωγής».

Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι στις 7:00 ήταν στο Ιπποκράτειο και 7:02 ήταν μέσα στην κλινική.

«Δεν έβρισκα κανέναν. Βρήκα έναν security και μετά βρήκα μια κοπέλα, που μου είπε να βγω έξω, γιατί είχα covid και μου είπε ότι δεν μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν γιατί είχαν δίδυμη καισαρική και δεν θα προλάβαιναν να με αναλάβουν γιατί έληγε η εφημερία», περιέγραψε.

Από την πλευρά του, το «Παπαγεωργίου» το οποίο κατηγορεί η καταγγέλλουσα για μεγάλη καθυστέρηση κι ολιγωρία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 και στις 9:10 ολοκληρώθηκε η εξέταση. Αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στις 9:30 μπήκε στο χειρουργείο Covid-19. Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ νοσηλείας νεογνών».

«Βαρέθηκαν οι γιατροί…», λέει ο δικηγόρος της

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της γυναίκαςΧαράλαμπος Αποστολίδης έβαλλε κατά των γιατρών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το νοσοκομείο λέει αυτό το αστείο ότι έγιναν εξετάσεις, δεν βρέθηκε τίποτα και την έδιωξαν. Το λιγότερο σε μια γυναίκα 39 εβδομάδων κύησης, με πόνους στην μήτρα, το λιγότερο που κάνεις είναι ένα υπερηχογράφημα. Δεν μας δόθηκε έγγραφο ότι έγινε υπερηχογράφημα. Ούτε καρδιοτοκογράφημα έγινε, αυτό που μας έδωσαν είναι απλό καρδιογράφημα, δεν είναι καρδιοτοκογράφημα».

Ο συνήγορος της οικογένειας υποστήριξε πως οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είπαν στην εγκυμονούσα τότε γυναίκα, «επειδή έχουμε μια διπλή κύηση και είναι επτάμιση η ώρα και οκτώ κλείνει η εφημερία, να πάτε στο “Παπαγεωργίου”», ενώ επανέλαβε στα επιχειρήματα που μέσω ανακοίνωσης υποστήριξε το Νοσοκομείο πως «εάν έγιναν όλες οι εξετάσεις γιατί δεν μας την έδωσαν;».

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις – Πανό και στην Επίδαυρο

Έβρος: Καίγεται για τέταρτη ημέρα η Δαδιά – Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Κορυφώνεται ο καύσωνας: Σήμερα και αύριο οι πιο ζεστές μέρες – Πού θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:04