search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:46
MENU CLOSE

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός του «Goodfellas» και του «Law & Order», Πολ Σορβίνο

25.07.2022 21:43
sorvino-new

Ο Πολ Σορβίνο, ο επιβλητικός ηθοποιός που ειδικευόταν στο να υποδύεται απατεώνες και αστυνομικούς όπως ο Paulie Cicero στο «Goodfellas» και ο Phil Cerretta στο «Law & Order», πέθανε στα 83 του.

«Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες, δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος Paul Sorvino, ήταν ο έρωτας της ζωής μου και ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές που κοσμούσαν ποτέ την οθόνη και τη σκηνή», δήλωσε η σύζυγός του, Dee Dee Sorvino.

Στα περισσότερα από 50 χρόνια του στον χώρο της ψυχαγωγίας, ο Σορβίνο υποδύθηκε μεταξύ άλλων έναν Ιταλοαμερικανό κομμουνιστή στο «Reds» του Γουόρεν Μπίτι, τον Χένρι Κίσινγκερ στο «Νίξον» του Όλιβερ Στόουν και το αφεντικό της μαφίας Έντι Βαλεντάιν στο «The Rocketeer». Συχνά έλεγε ότι ενώ ήταν περισσότερο γνωστός για το ρόλο του γκάνγκστερ, τα πραγματικά του πάθη ήταν η ποίηση, η ζωγραφική και η όπερα.

Γεννημένος στο Μπρούκλιν το 1939 από μητέρα που δίδασκε πιάνο και πατέρα επιστάτη σε εργοστάσιο ενδυμάτων, ο Σορβίνο είχε κλίση στη μουσική από νεαρή ηλικία. Έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1964 στο “Bajour” και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο “Where’s Poppa?” του Καρλ Ράινερ, το 1970.

Ο Σορβίνο είχε τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο και κόρη του είναι η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Μίρα Σορβίνο. Όταν έμαθε ότι η κόρη του ήταν μεταξύ των γυναικών που φέρεται να έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, είπε στο TMZ ότι αν ήξερε, ο Γουάινστιν, «δεν θα περπατούσε. Θα ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι».

Διαβάστε επίσης:

Έγκυος η Τζούλια Αλεξανδράτου; Η φωτογραφία στο Instagram

Τζένιφερ Λόπεζ: Ποζάρει ολόγυμνη στα 53α γενέθλιά της!

Σαν σήμερα η ανεπανάληπτη συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη – 100.000 «πήγαν μια βόλτα στη Βουλιαγμένη» (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:46