search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:17
MENU CLOSE

Φωτιά στη Δαδιά: Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Νέες αντιπυρικές ζώνες στο νοτιοδυτικό τμήμα (Videos)

27.07.2022 11:51
dadia_new
e-evros.gr

Το νοτιοδυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει για έβδομη μέρα στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο του επιχειρησιακού σχεδιασμού των δυνάμεων κατάσβεσης.

Επιχειρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν τη δημιουργία νέων πύρινων μετώπων σε μία έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, στην οποία χθες, λόγω των εναλλαγών της κατεύθυνσης του ανέμου, προκαλούνταν διάσπαρτες κηλιδώσεις.

Σύμφωνα με τον εκτελώντα καθήκοντα διευθυντή Δασών, Πέτρο Ανθόπουλο, τα πεζοπόρα τμήματα περιόρισαν σημαντικά τη φωτιά που κατευθύνονταν βόρεια από τις κεραίες της ΕΡΤ, περιοχή στην οποία βρίσκεται και η αποικία του Μαυρόγυπα.

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, οι δασικές υπηρεσίες σχεδιάζουν τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών δυτικά του θηροφυλακίου της Λευκίμης. Σε συνεργασία με τον στρατό και την Πυροσβεστική απομακρύνεται η βλάστηση, καθαρίζονται οι ζώνες με μηχανήματα βαρέως τύπου σε μία προσπάθεια περικύκλωσης του πύρινου μετώπου με αντιπυρικές, οι οποίες θα ανασχέσουν την περαιτέρω εξάπλωση της πυρκαγιάς επικουρώντας ταυτόχρονα στο έργο των δυνάμεων κατάσβεσης.

Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 320 πυροσβέστες, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, εθελοντές αλλά και οι υλοτόμοι που εργάζονται για τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης αντιπυρικής ζώνης για να κόψουν την εξάπλωση της φωτιάς προς το πυροφυλάκιο της Λευκίμμης.

Από νωρίς το πρωί στη μάχη της κατάσβεσης έχουν πέσει και έξι ελικόπτερα.

Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Ταυτόχρονο οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 59χρονος – Τι δείχνουν τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα (Videos)

Μαρίτα Αγγελοπούλου: Σήμερα στο Αίγιο η κηδεία της 43χρονης – Μυστήριο καλύπτει τα αίτια του θανάτου της (Photos)

Βόλος: Στη φυλακή 42χρονος για αποπλάνηση 14χρονης σε βαθμό κακουργήματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03