search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:22
MENU CLOSE

Συνελήφθη στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας ο συγγραφέας Μεχμέτ Γκιουντέμ 

03.08.2022 15:54
mehmet-_gundem

Στα ελληνο-τουρκικά συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μεχμέτ Γκιουντέμ, μαζί με την σύζυγό του, Μινέ, και άλλα 18 άτομα, ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Γκιουντέμ, που έχει γράψει βιβλίο για τις 11 ημέρες που πέρασε με τον Γκιουλέν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα μέσω της Αδριανούπολης.

Από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, 16 ήταν μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν, FETO, δύο ήταν μέλη του PKK, ένας του MLKP και ένας του DHKP-C.

Ο Γκιουντέμ είχε καταδικαστεί στα τουρκικά δικαστήρια σε σχεδόν επτά χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Αλ Κάιντα: Οι πιθανοί διάδοχοι του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και τα διλήμματα των τρομοκρατών (Photos/Videos)

Ταϊβάν: Πώς η επίσκεψη της Πελόζι ανέβασε το θερμόμετρο στην περιοχή – Τα στρατιωτικά γυμνάσια και ο «πόλεμος» για τα μικροτσίπ (Photos/Videos)

ΗΠΑ: Στο Κάνσας η πρώτη νίκη υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:21