search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:13
MENU CLOSE

Ο ηγέτης της Νότιας Κορέας σνομπάρει την Πελόζι – Λέει ότι δεν θέλει να χαλάσει τις διακοπές του

04.08.2022 19:07
seoul

Αφού η Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, τράβηξε κυριολεκτικά την προσοχή όλου του κόσμου με ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι στην Ταϊβάν, προσέκρουσε στη σκληρή πραγματικότητα της παγερής αδιαφορίας εκ μέρους του νοτιοκορεάτη ηγέτη.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol, ο οποίος είδε το ποσοστό αποδοχής του να πέφτει σχεδόν σε ιστορικά χαμηλα μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δεν θεώρησε απαραίτητο να χαιρετήσει προσωπικά την Πελόζι – επιλέγοντας αντ’ αυτού ένα τηλεφώνημα.

«Το πρόγραμμα των διακοπών του Προέδρου Γιούν και η επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πελόζι στη Δημοκρατία της Κορέας αλληλεπικαλύπτονταν και δεν αναδιατάξαμε το πρόγραμμά μας», ανέφερε το γραφείο του σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Γιούν θα είναι πιθανότατα ο μόνος ηγέτης που δεν θα συναντήσει την Πελόζι κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Ασία, κατά την οποία κατέστη η πρώτη υψηλόβαθμη αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέφτηκε την Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια, καθώς και η πρώτη πρόεδρος της Βουλής που επισκέφτηκε τη Νότια Κορέα εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Αν και ο Γιούν έχει δεσμευτεί να ανοικοδομήσει τους δεσμούς ασφαλείας με τον μακροχρόνιο σύμμαχο της χώρας, τις ΗΠΑ, και να υιοθετήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην Κίνα, η δημοτικότητά του έχει πέσει γρήγορα τις τελευταίες εβδομάδες λόγω πολλών σφαλμάτων. 

Η αναβολή μιας συνάντησης με έναν από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς των ΗΠΑ κινδυνεύει να προσθέσει ένα ακόμη πλήγμα στην αυτοπροκληθείσα ζημιά που έχει υποστεί η κυβέρνησή του από τότε που ανέλαβε την εξουσία τον Μάιο.

Κατά τη σύντομη στάση της στη Νότια Κορέα, η Πελόζι και η αντιπροσωπεία της στο Κογκρέσο συναντήθηκαν με βουλευτές στο κοινοβούλιο στη Σεούλ, όπου συμφώνησαν να εργαστούν για να τερματίσουν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα. 

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν προειδοποιήσει ότι το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να πραγματοποιήσει σύντομα την πρώτη του πυρηνική δοκιμή από το 2017, καθώς εκσυγχρονίζει το οπλοστάσιο του.

Διαβάστε επίσης:

Πλήγμα για την ομογένεια η φωτιά στο ελληνικό Νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη – Η δήλωση Βαρθολομαίου

Στόλτενμπεργκ: Η Κίνα αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Γαλλία: Φάλαινα μπελούγκα εμφανίστηκε στον Σηκουάνα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:13