search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:29
MENU CLOSE

Έρχεται ο «συντονιστής οικειότητας» σε σειρές και ταινίες – Θα… εποπτεύει τις ερωτικές σκηνές (Photos)

09.08.2022 11:58
love new

Οι ιδιαίτερες σκηνές που απαιτούν σωματική επαφή σε ταινίες ή σειρές είναι ήδη πολύ διαφορετικές από ό,τι μέχρι προσφάτως.

Οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, το κίνημα #MeToo φαίνεται υπαγόρευσαν- επέβαλαν νέα δεδομένα στα γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών.

Πλέον στις ερωτικές σκηνές υπάρχει κι ένας «συντονιστής οικειότητας». Ένα, θεωρητικά, «άγρυπνο μάτι» που εποπτεύει μη τυχόν συμβεί κάτι ανάρμοστο και ηθικά μεμπτό.

Για τη νέα ειδικότητα στο χώρο του θεάματος μίλησε ο ηθοποιός Σον Μπιν, που κάνει τον Μπόρομιρ στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και τον Νεντ Σταρκ στο «Παιχνίδι των θρόνων», θεωρώντας ότι οι συντονιστές οικειότητας «χαλάνε τον αυθορμητισμό» στα γυρίσματα μιας ερωτικής σκηνής.

«Θα μού αποσπούσε την προσοχή από την δουλειά μου» υποστήριξε ο Μπιν σε συνέντευξη του στο περιοδικό των αγγλικών Times.

Ο ηθοποιός εκτιμά ότι «ο φυσικός τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρονται οι εραστές θα καταστρεφόταν από κάποιον που υποβάθμιζε την σκηνή σε τεχνικό επίπεδο» ανακαλώντας στη μνήμη του την εμπειρία από την αισθησιακή, για την εποχή της, διασκευή της κλασικής ταινίας «Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι» (1993) στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με την Τζοελί Ρίτσαρντσον.

«Είχε αυθορμητισμό η λαίδη Τσάτερλι», είπε σε συνέντευξη του ο Σον Μπιν. «ήταν μια χαρά. Είχαμε καλή χημεία με την Τζοελί. Και ξέραμε ότι αυτό που κάναμε ήταν ασυνήθιστο, άβολο.

Εκείνη παντρεμένη, εγώ παντρεμένος. Όμως ακολουθούσαμε το κείμενο, την ιστορία. Προσπαθήσαμε να αποδώσουμε την αλήθεια όσων έγραψε ο Ντ. Χ. Λώρενς στη νουβέλα του».

Ο Άγγλος ηθοποιός άδραξε την ευκαιρία για να καταγγείλει λογοκρισία στην πρόσφατη τηλεοπτική δουλειά του από την εταιρεία παραγωγής και τους διαφημιστές. Ο Μπιν πρωταγωνιστεί στην μελλοντολογική σειρά περιπέτειας «Snowpiercer» (προβάλλεται στο TNT και το Netflix).

Σε επεισόδιο της δεύτερης σεζόν είχε μια ιδιαίτερη ερωτική σκηνή με την συμπρωταγωνίστρια του Λένα Χολ.

Το δίδυμο των ηθοποιών έρχεται σε στενή επαφή με τη βοήθεια ενός μάνγκο. «Νομίζω ότι η επίμαχη σκηνή κόπηκε.

Συχνά η καλύτερη δουλειά που κάνεις, όπου προσπαθείς να ξεπεράσεις τα όρια σου και η φύση της είναι πειραματική, λογοκρίνεται όταν από την παραγωγή ή τους διαφημιστές σού λένε ότι είναι υπερβολική.

Μα είναι μια ωραία σκηνή, αρκετά σουρεαλιστική, ονειρική, αφηρημένη, έχει και μάνγκο».
Στην ερώτηση αν ο συντονιστής/ επόπτης οικειότητας μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του ηθοποιού στον απόηχο του #MeΤoo ο Μπιν απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από τον ηθοποιό, τον άνθρωπο.

«Για παράδειγμα η Λένα, ως ηθοποιός, έχει υπόβαθρο μουσικού καμπαρέ οπότε είναι προετοιμασμένη για όλα», είπε ο Σον Μπιν με αφορμή την συμμετοχή της Χολ στις θεατρικές παραγωγές «Kinky boots», «Hedwig and the Angry inch» και «Cats» του Μπρόντγουεϊ.

Διαβάστε επίσης

H Γη της Ελιάς: Η Ιουλία πιστεύει στην αθωότητα της Αθηνάς

Τηλεθέαση: Στα «χαμηλά» λόγω… διακοπών – Σκληρές οι κόντρες μεταξύ καναλιών (πίνακες)

Γιώργος Αυτιάς: Πρεμιέρα στις 20 Αυγούστου με το «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15