search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:15
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Στην ΜΕΘ ο 6χρονος που διακομίστηκε από τη Βέροια με εγκεφαλική αιμορραγία (Video)

17.08.2022 14:47
meth_new

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη το 6χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε με εγκεφαλική αιμορραγία από τη Βέροια.

Η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας ήταν μεγάλη το απόγευμα της Τρίτης (16/8), προκειμένου ο μικρός Νικόλας να φτάσει άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς κάθε δευτερόλεπτο θεωρείτο εξαιρετικά κρίσιμο για τη ζωή του, αφού ήταν σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση. 

Για τον λόγο αυτόν στήθηκε μια «γέφυρα ζωής» με μοτοσυκλέτες και περιπολικά της ΕΛΑΣ να παραλαμβάνουν στις 5 το απόγευμα το ασθενοφόρο από την περιοχή της Σίνδου και να το συνοδεύουν έως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Παρόλο που η πομπή διέσχισε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί φρόντισαν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και ως εκ τούτου έφτασαν ταχύτατα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το protothema.gr η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ο 6χρονος Νικόλας δεν οφείλεται σε κάποιο χτύπημα, αλλά σε παθολογικά αιτία, καθώς το παιδί έχει βαρύ ιατρικό ιστορικό.

Αφού τον παρέλαβαν οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ, άμεσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το αιμάτωμα που προκάλεσε η εγκεφαλική αιμορραγία. Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, ενώ στη συνέχεια ο μικρός Νικόλας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται στην ειδική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στην Άρτα: Ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος του 29χρονου που σκότωσε τον πρώην πεθερό του (Video)

Βραυρώνα: Πάρκαραν το αυτοκίνητο και πήγαν για μπάνιο – Λύθηκε το χειρόφρενο και το βρήκαν στη θάλασσα

Φωτιά τώρα σε ακατοίκητο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:14