search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:15
MENU CLOSE

Guardian: Θεωρεί αναξιόπιστα τα στοιχεία της FSB ότι εντόπισε τη δολοφόνο της Ντάριας Ντούγκινα

22.08.2022 23:21
vovk-12-new

Ο Guardian θεωρεί αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς της FSB ότι εντοπίστηκε η δράστις της δολοφονίας της Ντάριας Ντούγκινα, κόρης του στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Guardian αναλύει ότι η FSB, η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, ισχυρίστηκε πως κατάφερε να διαλευκάνει – μόλις – μέσα σε ένα 24ωρο τη δολοφονία της κόρης του Αλεξάντρ Ντούγκιν και ότι βρήκε, μάλιστα, τη δράστιδα πίσω από την επίθεση, δημοσιεύοντας πληροφορίες και βίντεο.

Στο βίντεο φέρεται να προβάλλεται μια Ουκρανή, μέλος του Τάγματος Αζόφ, η οποία είναι η δολοφόνος της Ντάριας Ντούγκινα. Σύμφωνα με την FSB, η συγκεκριμένη γυναίκα κατάφερε να περάσει απαρατήρητη στη Ρωσία, μαζί με τη 12χρονη κόρη της, προσποιούμενη μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανές που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα ή απελάθηκαν βίαια από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Αμέσως μετά, η Ουκρανή φερόμενη δολοφόνος της Ντούγκινα φέρεται να άλλαζε συνέχεια τις πινακίδες του Mini Cooper της, τοποθέτησε και στη συνέχεια πυροδότησε τον εμπρηστικό μηχανισμό και αμέσως μετά κατάφερε να φύγει από τη Ρωσία.

Όλα αυτά, αναφέρει ο Guardian, υποτίθεται τα κατάφερε χωρίς να εντοπιστεί από την FSB. Για αυτό και οι ισχυρισμοί της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό ενώ παράλληλα η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία, αφού ο Ντούγκιν θεωρείται πρόσωπο του περιθωρίου για το Κίεβο.

Ο Guardian προσθέτει, επίσης, ότι δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς το κίνητρο για μια τέτοια αποστολή στη Ρωσία. Παρ’ όλα αυτά, ο θάνατος της κόρης του Ντούγκιν έρχεται εν μέσω σφοδρών μαχών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στην Κριμαία.

Διαβάστε επίσης

Η κλιματική αλλαγή χτύπησε και την Κίνα: Επιχειρήσεις κλείνουν λόγω ξηρασίας – Σοβαρή έλλειψη στο νερό

Άντονι Φάουτσι: Παραιτείται από τα αξιώματά του τον Δεκέμβριο – Τα επόμενα σχέδιά του

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Σώσαμε 41.000 πρόσφυγες στο Αιγαίο – Η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:12