23.08.2022
06:00
Παγωτό σταφύλι: Το πιο υγιεινό παγωτό του καλοκαιριού
23.08.2022
06:00
Λαχταριστό παγωτό σταφύλι σε 15′.
Σορμπέ παγωτό σταφύλι
Δροσερό και απόλυτα υγιεινό, καθώς είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το σταφύλι αποτελεί τον πιο γλυκό πρωταγωνιστή της εποχής, σύμφωνα με το mothersblog.gr.
Φτιάξτε λοιπόν ένα σπιτικό παγωτό-σορμπέ με σταφύλι σε μόλις ένα τέταρτο. Τα παιδιά θα σας το ζητάνε συνέχεια.
Προετοιμασία: 15′
Υλικά για το παγωτό:
- 2 κιλά κόκκινα σταφύλια καθαρισμένα (ή προτιμήστε αυτά χωρίς κουκούτσια)
- 250 γραμμάρια νερό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Βήματα για το παγωτό:
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα σταφύλια από τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
- Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με τον πολτό του σταφυλιού ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα