search
ΤΡΙΤΗ 21.10.2025 00:17
MENU CLOSE

Φέτα ψητή µε ντοµάτα και ρίγανη

24.08.2022 10:23
feta pisti.gr

Ωραίος, καλοκαιρινός μεζές. Φανταστείτε τον να σερβίρεται βράδυ, στο δροσερό μπαλκόνι, συνοδεία όσο πιο παγωμένης γίνεται μπύρας και με φρέσκο ψωμάκι.

Υλικά για την συνταγή

  • Μερίδες: 4
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 καλή πρέζα µπούκοβο
  • 800 γρ. ντοµάτες ποµοντόρια, χωρίς φλούδα, ψιλοκοµµένες
  • 1 µικρή χούφτα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκοµµένα
  • 400 γρ. φέτα, σπασµένη σε κοµµάτια  
  • αλάτι
  • τραγανό ζεστό ψωµί για το σερβίρισµα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1΄.

Βήμα 2

Προσθέτουµε το µπούκοβο και τις ντοµάτες και σιγοβράζουµε σε χαµηλή
φωτιά
για 25΄ µέχρι να συµπυκνωθεί η σάλτσα. Αλατίζουµε και ανακατεύουµε µέσα τη ρίγανη.

Βήμα 3

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ρίχνουµε τη φέτα σε ένα πυρίµαχο ταψάκι, καλύπτουµε µε τη σάλτσα και ψήνουµε για 20΄. Σερβίρουµε αµέσως µε τραγανό ψωµί.

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης

Εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα

Μπατζίνα με κολοκυθάκι

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.10.2025 00:13