ΠΕΜΠΤΗ 04.09.2025 07:07
MENU CLOSE

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Εργαλοποιεί την υπόθεση Ανδρουλάκη και διαστρεβλώνει την απάντηση του Διοικητή της ΕΥΠ

24.08.2022 18:54

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σήμερα σε διπλό ατόπημα. Η αγωνία του να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη, τον έσπρωξε στην παραβίαση του απορρήτου και στον ευτελισμό μιας εξόχως σημαντικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας όπως αυτή της ακρόασης του Πρέσβη κ. Δεμίρη για τον διορισμό του στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με διαρροές από τη συνεδρίαση», αναφέρεται σε σχόλιο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Το δεύτερο σοβαρό ατόπημα, είναι ότι προκειμένου να υπηρετήσει το αφήγημά του, διαστρεβλώνει την απάντηση του Διοικητή της ΕΥΠ, καθώς ούτε η απάντηση του ούτε τα πρακτικά μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Η κυβέρνηση μάλιστα έχει εκφράσει επί του θέματος σαφή θέση».

Καταλήγοντας η Κ.Ο. της ΝΔ υπογραμμίζει: «Η προκλητική και πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στάση του, τον καθιστά αναξιόπιστο συνομιλητή σε μια κορυφαία διαδικασία που αφορά τη θεσμική θωράκιση του πλαισίου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενέκρινε τον Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέο Διοικητή της ΕΥΠ. Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης είναι αποφασισμένη να διορθώσει παθογένειες και διαχρονικές αδυναμίες και δεν πρόκειται να τη σταματήσουν κανενός είδους «πολακισμοί».

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Η ατάκα του νέου διοικητή της ΕΥΠ που άναψε τα αίματα – «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας, a priori κανείς δεν εξαιρείται»

Καστανίδης: Να κληθεί εκ νέου ο διοικητής της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις

Οργή Τασούλα για τις διαρροές: «Σουρωτήρι» η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΥΠ

ΠΕΜΠΤΗ 04.09.2025 07:03
Exit mobile version