search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:27
MENU CLOSE

Ιράκ: Δώδεκα νεκροί και 270 τραυματίες από τις ταραχές στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη – «Ανησυχία» από τον Λευκό Οίκο (Videos)

29.08.2022 21:31
Vagdati- xaos-new

Δώδεκα υποστηρικτές του Μοκτάντα Σαντρ σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Δευτέρα στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, όπου σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μετά την ανακοίνωση του σιίτη ιερωμένου ότι «αποσύρεται οριστικά» από την πολιτική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από ιατρικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Περίπου 270 διαδηλωτές τραυματίστηκαν –ορισμένοι από σφαίρες, άλλοι επειδή εισέπνευσαν δακρυγόνα– στο χάος που προκλήθηκε στην Πράσινη Ζώνη, μια καλά φυλασσόμενη περιοχή της ιρακινής πρωτεύουσας όπου έχουν την έδρα τους οι ξένες πρεσβείες και πολλά υπουργεία.

Η ιρακινή στρατιωτική διοίκηση κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, ενώ η αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε μια χώρα όπου το πολιτικό αδιέξοδο το οποίο προκλήθηκε μετά τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2021 δείχνει να παίρνει νέα τροπή.

Λευκός Οίκος: Ανησυχητική η κατάσταση στη Βαγδάτη

Oι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζουν “ανησυχητικές” τις πληροφορίες για την έκρηξη της βίας που μαίνεται στη Βαγδάτη και απευθύνουν έκκληση για “ηρεμία” και “διάλογο”, δήλωσε σήμερα ο Τζον Κίρμπι, αρμόδιος επικοινωνίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι ταραχές στο Ιράκ που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση του ισχυρού σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα Σαντρ ότι αποχωρεί από την πολιτική, προκαλούν ανησυχία και απηύθυνε έκκληση για κατευνασμό των πολιτικών προβλημάτων στη χώρα.

Ο Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον δεν βλέπει επί του παρόντος την ανάγκη για εκκένωση της πρεσβείας στο Ιράκ και απομάκρυνση του προσωπικού της.

Διαβάστε επίσης:

Σουηδία : «Υπό έλεγχο» η πυρκαγιά που ξέσπασε σε φέρι με 300 επιβαίνοντες

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Οι Έλληνες το ίδιο ποταποί όπως πριν 100 χρόνια που έκαιγαν τις πόλεις μας

Κομισιόν: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ρεύμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:25