search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:23
MENU CLOSE

Δυναμική επανεμφάνιση Παπανδρέου – Aναζητά ρόλο μετά τη Σοσιαλιστική Διεθνή

30.08.2022 08:41
giorgospapandreou_new

Πολύπλευρη επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Τι θα πει ο πρωθυπουργός όταν βρεθεί με ομολόγους του της ΕΕ και τον ρωτήσουν, γιατί το ίδιο σου το γραφείο παρακολουθούσε δημοσιογράφους και αντίπαλο πολιτικό – πρόεδρο κόμματος της αντιπολίτευσης;», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε έωλο επιχείρημα, το ότι και άλλες χώρες χρησιμοποιούν μεθόδους παρακολούθησης για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Η δυναμική επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή και η επίθεση του στον Μητσοτάκη είναι ενδεικτικές της αναζήτησης ρόλου για τον πρώην πρωθυπουργό. Kαι της απόφασής του να είναι παρών στα πολιτικά γεγονότα,

Αλλωστε ο κύκλος που άνοιξε για τον Γιώργο Παπανδρέου το 2006 με την εκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κλείνει οριστικά τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν και το ανά τετραετία συνέδριο της οργάνωσης, που αυτή τη φορά θα γίνει στη Μαδρίτη, αναμένεται να εκλέξει τον Ισπανό σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στην ηγεσία της.

Ο κ. Παπανδρέου συμπληρώνει τρεις θητείες πλέον στην ηγεσία της Διεθνούς και σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, όπως ο ίδιος διευκρινίζει, έχει ήδη φτάσει στο επιτρεπόμενο όριο.

Διαβαστε επίσης

Τόνια Αντωνίου: Από τη Βουλή… στα ελαιόδεντρα –  Η ενασχόλησή της με τις αγροτικές εργασίες

Πορτοσάλτε για υποκλοπές: «Αυτογκολάρα της κυβέρνησης, η… μπιπ πήγε σύννεφο» (Vid)

Τζορτζ Τσούνης: Στον ναό του Ποσειδώνα με τον Τζον Κέρι ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα (photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07