search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:57
MENU CLOSE

EMA: Ενέκρινε δύο εμβόλια για την παραλλαγή Όμικρον

01.09.2022 17:05
emvolio new

Θέμα χρόνου είναι η κυκλοφορία δύο επικαιροποιημένων εμβολίων που καλύπτουν και την παραλλαγή Όμικρον.

Λίγες μόνο ώρες μετά μετά την έγκριση από τον FDA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε τα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, τα οποία παρέχουν μεγαλύτερη προστασία κατά του κορωνοϊού και των παραλλαγών του.

Τα εμβόλια «στοχεύουν την υποπαραλλαγή BA.1 της ‘Ομικρον συν το αρχικό στέλεχος» του κορωνοϊού, που εμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν το 2019, δήλωσε ο ΕΜΑ, που έχει την έδρα της στο Άμστερνταμ.

Τα νέα εμβόλια προορίζονται για να χορηγηθούν σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που έχουν εμβολιαστεί ήδη μια φορά τουλάχιστον κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Τα εμβόλια αυτά είναι προσαρμοσμένες εκδόσεις των αρχικών εμβολίων Comirnaty των Pfizer/BioNTech και Spikevax της Moderna.

Δεν στοχεύουν ωστόσο τις μολυσματικές υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της παραλλαγής ‘Ομικρον, που εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες ως τα κυρίαρχα στελέχη παγκοσμίως.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι υποστηρίζει τα δύο χωριστά επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Covid-19 για να χορηγηθούν ως αναμνηστικές δόσεις στοχεύοντας την παραλλαγή ‘Όμικρον, καθώς η γηραιά ήπειρος ετοιμάζεται να αρχίσει τον εμβολιασμό για να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις τον χειμώνα. Οι νέες αποκαλούμενες δισθενείς δόσεις δρουν κατά της υποπαραλλαγής BA.1 της Όμικρον και του αρχικού ιού που ανιχνεύθηκε πρώτη φορά στην Κίνα.

Το τελικό πράσινο φως για την κυκλοφορίας των δυο εμβολίων θα εξαρτηθεί από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΜΑ αναμένεται επίσης να διατυπώσει τη γνώμη του για τα προσαρμοσμένα εμβόλια BA.4/5 τις προσεχείς εβδομάδες, ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδη σε δήλωσή της την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Τη δυνατότητα επεξεργασίας των αναρτήσεων δοκιμάζει το Twitter – Προσθέτει το edit button

Η Πολωνία θα ζητήσει επανορθώσεις 1,3 τρισ. ευρώ από τη Γερμανία για τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Νοίκιασε ο Ζελένσκι τη βίλα του στην Ιταλία σε ζευγάρι Ρώσων;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:45