search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:06
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Kύμα καύσωνα στον Ατλαντικό μπορεί να φέρει τυφώνες στην Ευρώπη

02.09.2022 21:20
tifones atlantikos09-new

«Καμπανάκι» κινδύνου για εμφάνιση τυφώνων στην Ευρώπη από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στα νερά του βόρειου Ατλαντικού χτυπάει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Με ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι «εκτός από τη Μεσόγειο, και ο βόρειος Ατλαντικός βιώνει ένα πρωτοφανές θαλάσσιο κύμα καύσωνα, με την περιοχή να καταγράφει τις θερμότερες θερμοκρασίες νερού στην καταγεγραμμένη ιστορία».

«Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και στην πορεία των επαναλαμβανόμενων τυφώνων προς την Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο! Τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες νερών στον βόρειο Ατλαντικό θα μπορούσαν ακόμα και να ενισχύσουν εξασθενημένους τυφώνες στα βόρεια τμήματά του, στέλνοντάς τους επικίνδυνα κοντά στην ευρωπαϊκή ήπειρο με ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά της ξηρασίας που βιώνει μεγάλο τμήμα της εδώ και εβδομάδες», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Νίκαια: Γυναίκα σφάδαζε επί 1,5 ώρα μόνη της στο νοσοκομείο – «Φίλησα το νεκρό παιδί μου»

Τα… γυρίζει τώρα ο Μητροπολίτης Δωδώνης για το βιασμό των γυναικών: Ζητάει συγγνώμη και μιλά για «διαστρέβλωση» της σκέψης του

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ασφυκτικός ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας κατέθεσαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:06