search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:11
MENU CLOSE

Πέτσας: H κυβέρνηση «θα στηρίξει όλα τα νοικοκυριά, όχι μόνο τα ευάλωτα» (Video)

04.09.2022 12:52
petsas new

Για τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη θέρμανση στα σχολεία, την προκλητική στάση της Τουρκίας και τον Νίκο Ανδρουλάκη, που -όπως είπε- «έχει κουράσει» μίλησε ο Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Ο κόσμος να περιμένει μία διαρκής στήριξη από την κυβέρνηση και το λεγόμενο πακέτο-Μητσοτάκη θα στηρίζει όλα τα νοικοκυριά, όχι μόνο τα ευάλωτα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Το βασικό τη ΔΕΘ δεν είναι μόνο να αναφερθεί το ενεργειακό πλάνο, αλλά να “ξεδιπλωθεί” ολόκληρο το σχέδιο για τον επόμενο χρόνο», επισήμανε αναφερόμενος στη ΔΕΘ.

«Το κοστολόγιο του πακέτου στήριξης που ανακοινωθεί από στη ΔΕΘ», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, «θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Στον τομέα της ενεργειακής κρίσης και της αντιμετώπισης της ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε: «Αυτά τα μέτρα που ακούγονται στην Ευρώπη δεν έχουν καμία σχέση με την εξορθολόγηση της ενέργειας που βλέπουμε στην Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης ήταν η επάρκεια και μετά η τιμή. Η Ελλάδα δεν είναι στην θέση αυτή, έχει εξασφαλίσει την επάρκεια της».

«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη θέρμανση στα σχολεία»

Επιπλέον ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε στο  ότι την Τετάρτη θα γίνει μία συνάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ, όπου εκεί θα καταλήξει η κυβέρνηση σε ένα νέο πακέτο στήριξης των δήμων και να μην υπάρχει πρόβλημα με το κλείσιμο των προϋπολογισμών τους.

Για τη θέρμανση στα σχολεία, ο αναπληρωτής υπουργός το χαρακτήρισε ως ένα ευαίσθητο θέμα «φυσικά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη θέρμανση στα σχολεία».

Για την προκλητική στάση της Τουρκίας σχολίασε: «Το βασικό ζητούμενο είναι ότι βραχυπρόθεσμα, επειδή ο κος Ερντογάν έχει μάθει να παίζει με τους συμβολισμούς, το 2022 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή και το 2023 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Συνθήκη της Λοζάνης, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση».

«Έχει κουράσει ο κος Ανδρουλάκης»

Για το ζήτημα των υποκλοπών ανέφερε: «Έχει κουράσει ο κος Ανδρουλάκης, ένα μήνα λέει τα ίδια πράγματα. Του έχει ζητηθεί να ενημερωθεί για ένα απόρρητο ζήτημα και τον έχει καλέσει και ο πρωθυπουργός. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες και κινδυνεύει να πέσει στην θάλασσα του “εγώ” του κ. Ανδρουλάκη».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: «Το επιτελικό κράτος έγινε επιτελικό παρακράτος» (Video)

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με απεργούς της «Μαλαματίνας»

«Δεν σας ακολουθούμε στον κατήφορο» – Η απάντηση του ΥΠΕΞ στο προκλητικό «κρεσέντο» Ερντογάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:10