search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:53
MENU CLOSE

Αίγιο: Έγινε κηδεία σε κυλικείο – Αρνήθηκε ο ιερέας να δώσει το προαύλιο του κοιμητηρίου (Photos)

05.09.2022 12:50
kideia new

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Αίγιο. Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε η πολιτική κηδεία δημότισσας, και συγκεκριμένα της συζύγου του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σ. Κοίλια.

Η επιθυμία της νεκρής για πολιτική κηδεία αποτέλεσε την αφορμή για τις μεταθανάτιες περιπέτειες της.

Οι συγγενείς ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή πως η πολιτική κηδεία δεν μπορεί να γίνει στον προαύλιο χώρο του Νεκροταφείου, δίπλα από τον μικρό ναό των Αγίων Πάντων, αφού ο ιερέας το αρνήθηκε.

Ετσι το φέρετρο τοποθετήθηκε μέσα στο δημοτικό  κυλικείο.

«Αποτελεί προσβολή στη θανούσα»

«Πρέπει να ντρέπεται ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, που είπε “όχι” σε ένα αυτονόητο αίτημα. Το “όχι” του αποτελεί και προσβολή στη θανούσα. Γνωρίζω ότι στο κοντινό παρελθόν έχουν γίνει πολιτικές κηδείες στο προαύλιο, μέσα στο Νεκροταφείο. Γιατί αυτή η εξαίρεση;», αναρωτήθηκε, δημόσια, ο παριστάμενος πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος

Με δεδομένο ότι το Νεκροταφείο Αιγίου είναι Δημοτικό και άπαντες οι Δημότες πληρώνουν ανάλογα δημοτικά τέλη, ο κ. Χρυσανθόοπουλος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει «να μην επαναληφθεί το ατόπημα», παρακαλώντας τον δήμαρχο να εκδόσει άμεσα εγκύκλιο με την οποία θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση πολιτικών κηδειών εντός κι έτσι θα εξασφαλίζεται η αξιοπρεπεια των νεκρών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πελοπόννησος”, η δημοτική αρχή διευκρίνισε ότι «δεν τέθηκε ποτέ αίτημα πολιτικής κηδείας και σε ανάλογη περίπτωση, μετά από συνεργασία με εμπλεκόμενους, ανάλογο αίτημα ικανοποιήθηκε χωρίς πρόβλημα».

Η “Πελοπόννησος”, επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο, ο οποίος ανέφερε πως ήταν ενήμερος για το περιστατικό, αν και μίλησε για “μεμονωμένες διαμαρτυρίες”. «Όταν επικοινώνησα με τον ιερέα και του είπα να γίνει, ήταν ήδη αργά. Δεν μας ενοχλεί η πολιτική κηδεία στον προαύλιο χώρο. Είναι η πρώτη φορά που, ως δεσπότης, αντιμετωπίζω ένα τέτοιο θέμα» είπε.

Διαβάστε επίσης

Παραλία Ναυάγιο: Σήμα κινδύνου από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο – «Θα καταρρεύσει με έναν σεισμό»

Καταγγελία 16χρονης για ομαδικό βιασμό – «Ξύπνησα με φρικτούς πόνους, είδα 4 προφυλακτικά στο πάτωμα» (video)

Βόλος: Ισχυρή έκρηξη σε σουβλατζίδικο – Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο με εγκαύματα (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:49