search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:38
MENU CLOSE

Allou! Fun Park: Ελεύθερος ο εκπρόσωπος του πάρκου ψυχαγωγίας – Προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν

07.09.2022 15:33
allou

Ελεύθερος αφέθηκε από την εισαγγελία ο νόμιμος εκπρόσωπος του Allou! Fun Park, που είχε προσαχθεί χθες μετά το ατύχημα με τέσσερις τραυματίες που σημειώθηκε σε παιχνίδι του πάρκου.

Παράλληλα η εισαγγελική αρχή διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Στο μεταξύ σε νέα ανακοίνωση του, το Allou! Fun Park, ενημερώνει εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις Αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ, ενώ ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία. 

Η εταιρεία αναφέρει εξάλλου ότι προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, η βάρκα που αποτυπώνεται στη φωτογραφία η οποία έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες τους.

Τέσσερις τραυματίες

Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες μετά το ατύχημα με τρενάκι που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Allou Fun Park, στην περιοχή του Ρέντη.

Ειδικότερα, σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται μία κοπέλα που νοσηλεύεται στην εντατική, με κακώσεις στον θώρακα, στο Νοσοκομείο Νίκαιας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

Ο δεύτερος σοβαρά τραυματίας έχει υποστεί ρήξη σπλήνας.

Παράλληλα, μία κοπέλα νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική με ελαφρά τραύματα, ενώ ο τέταρτος τραυματίας έχει λάβει εξιτήριο.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Τα τέσσερα άτομα είχαν επιβιβαστεί σε τρενάκι. Το εν λόγω τρενάκι αποτελείται από ξεχωριστά βαγόνια χωρητικότητας έως τεσσάρων ατόμων. Το τρενάκι κινείται πάνω σε ράγες, οι οποίες φτάνουν σε ύψος τα 15μέτρα. Στη συνέχεια το τρενάκι πέφτει απότομα πάνω στο νερό όπου και φρενάρει.

Φαίνεται πως σε κάποιο σημείο η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη του αναμενομένου κάτι που επηρέασε την πορεία του τρένου, προκαλώντας τον εκσφενδονισμό των 4 ατόμων που επέβαιναν σε αυτό και την προσγείωσή τους σε θαμνώδη έκταση.

Πάντως, άνθρωποι της εταιρείας ξεκαθάρισαν αργότερα ότι το τρενάκι δεν εκτροχιάστηκε, όπως έγινε γνωστό αρχικά. Ωστόσο διεξάγονται έρευνες προκειμένου να αποκαλυφθεί η αίτια του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, μετά το περιστατικό μετέβη στο νοσοκομείο για να δει τους τραυματίες.

Διαβάστε επίσης:

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραπομπή σε δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, προτείνει ο εισαγγελέας

ΓΑΔΑ: Έρευνα μετά την καταγγελία δικηγόρων ότι έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:34