search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:11
MENU CLOSE

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Εντυπωσιακές εικόνες από την υπερειδική στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (Photos/Videos)

09.09.2022 16:05
rally-acropolis-1-new

Στην Ελλάδα όλα τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου στρέφει ξανά το EKO Acropolis Rally 2022.

Ξεχωριστός σταθμός η ΕΚΟ Υπερειδική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με την οποία άνοιξε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ η «αυλαία» του Ράλι Ακρόπολις, που είναι ο δέκατος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ συγκεντρώθηκαν 60.000 λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οικογένειες και θεατές όλων των ηλικιών, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την εντυπωσιακή έναρξη του “EKO Acropolis Rally” σε live μετάδοση, με τη συναρπαστική και γεμάτη αδρεναλίνη πρώτη διαδρομή να γίνεται παγκόσμιο θέμα συζήτησης!

Κατά την υπερειδική, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στην ασφάλτινη, παράλληλη ειδική διαδρομή μήκους 1,95 χλμ. που είχε στηθεί εντός του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ, όπου παρέλασαν συνολικά 70 αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Μια μοναδική εμπειρία για όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και για όλους όσους την παρακολούθησαν, σε μια μοναδική γιορτή που στήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο για πρώτη φορά μετά το 2005!

Ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 N Rally1 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική διαδρομή, καθώς ο Βέλγος οδηγός κάλυψε τα 1,95 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 1 λεπτό και 58.4 δευτερόλεπτα και τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη, αφήνοντας ελάχιστα πίσω του τον Φινλανδό Τεέμου Σούνινεν με αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally 2, ένα Hyundai i20 N (1:58.5).

«Είναι όπως θα έπρεπε πάντα να είναι. Φανταστικό κοινό και ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια στην Οργάνωση που έδωσε αυτήν τη δυνατότητα σε εμάς και στους θεατές που ήρθαν σήμερα. Αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να φέρεις πολύ κόσμο στο WRC, και θα πρέπει να γίνουν παρόμοια πράγματα και σε άλλους αγώνες», είπε ο Νεβίλ.

Σημειώνεται ότι αυτοκίνητα της Hyundai «έγραψαν» τους τέσσερις καλύτερους χρόνους στην πρώτη ειδική, καθώς ο Ντάνι Σόρντο ήταν 0.9 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Σούνινεν, ενώ ο Οτ Τάνακ ήταν ένα δέκατο πίσω από τον χρόνο του Ισπανού.

Από ελληνικής πλευράς, ο Λάμπρος Αθανασούλας με Hyundai i20 N Rally 2 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο από ελληνικής πλευράς με 2:02.4. «Ήταν πολύ ωραία. Ήθελα να πάω συγκρατημένα, αλλά μπροστά σε αυτό το πλήθος δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς», δήλωσε ο Αθανασούλας.

Στα αξιοσημείωτα της υπερειδικής συμπεριλαμβάνεται το ατύχημα που είχε ο Αντρέας Μίκελσεν. Ο Νορβηγός το… παράκανε στο άλμα, με αποτέλεσμα το Skoda του να χτυπήσει εμπρός αριστερά σε τσιμεντένιο στηθαίο στην επόμενη (δεξιά) στροφή, ενώ από την πρόσκρουση «δίπλωσε» ο τροχός και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ειδική. Αυτή η εξέλιξη επηρέασε και τους οδηγούς που «έτρεξαν» μετά τον Νορβηγό στην υπερειδική, καθώς σε δηλώσεις τους επισήμαναν ότι ήταν πιο… συντηρητικοί στην εμφάνισή τους. Πάντως, ο Εσαπέκα Λάπι λίγο έλειψε να έχει την… τύχη του Μίκελσεν, αλλά η επαφή που είχε το Yaris του με το τσιμεντένιο στηθαίο πίσω αριστερά δεν ήταν τόσο σοβαρή, με αποτέλεσμα να συνεχίσει χωρίς προβλήματα την υπερειδική.

Οι πρώτοι δέκα οδηγοί της υπερειδικής διαδρομής του Ράλι Ακρόπολις:

-Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο/Hyundai) 1:58.4

-Τεέμου Σούνινεν (Φινλανδία/Hyundai) + 0.1 –Κατηγορία WRC2–

-Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai) + 1.0

-Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai) + 1.1

-Εμίλ Λίντχολμ (Φινλανδία/Skoda) + 1.2 –Κατηγορία WRC2–

-Γκοράβ Γκιλ (Ινδία/Skoda) + 1.3 –Κατηγορία WRC2–

-Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία/Ford) + 1.3

-Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota) + 1.5

-Γκέοργκ Λιναμάε (Εσθονία/Volkswagen) + 1.6 –Κατηγορία WRC2–

-Εσαπέκα Λάπι (Φινλανδία/Toyota) + 1.8

Η ΕΚΟ, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία εμπορίας καυσίμων, ως ονοματοδότης του Ράλλυ και μέγας χορηγός της Υπερειδικής διαδρομής, υποδέχτηκε χιλιάδες καταναλωτές και συνεργάτες στο εντυπωσιακό περίπτερο στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου με μοναδικές δραστηριότητές και εκπλήξεις ενώ είχε φαντασμαγορική παρουσία μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την ΕΚΟ ειδικά διαμορφωμένη γέφυρα να κλέβει την παράσταση!

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κ. Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε για το “EKO Acropolis Rally 2022”:

«Η συναρπαστική έναρξη του φετινού “ΕΚΟ Acropolis Rally”, με το ΕΚΟ Super Special Stage στο Ολυμπιακό στάδιο και την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα και επιτυχία της σημερινής διοργάνωσης, μας κάνει πολύ περήφανους και δικαιώνει για άλλη μια φορά την επιλογή μας να στηρίξουμε αυτή την διαδρομή, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό! Χαιρόμαστε που το γήπεδο γέμισε με οικογένειες και παιδιά με χαμόγελα, σε ένα ΕΚΟ RALLY ACROPOLIS στα καλύτερά του! Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια -και ειδικότερα η ΕΚΟ- θα συνεχίζει να αγκαλιάζει το “Ράλλυ των Θεών”. Συγχαρητήρια σε όλους για την άψογη διοργάνωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες καταναλωτές και πολλούς συνεργάτες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και ασφαλείς διαδρομές!».

Ο Λουμπέ πέρασε στην κορυφή

Στις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές της ημέρας, ο Σεμπαστιάν Λεμπ ήταν κυρίαρχος, ωστόσο ένα λάθος του στην SS5 («Δάφνη») επέτρεψε στον Πιέρ Λουί Λουμπέ να περάσει μπροστά στη γενική κατάταξη.

Μάλιστα για τον Γάλλο με Puma Rally1 HYBRID αυτή ήταν η πρώτη νίκη του σε ειδική διαδρομή και τον έφερε στο +1,9” από τον δεύτερο πλέον Λεμπ. Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης μετά την SS5 («Δάφνη») έχει ως εξής:

Διαβάστε επίσης:

Europa League: «Λύγισε» στο 93’ ο Ολυμπιακός

Diamond League: Τεντόγλου από… διαμάντι με 8,42μ. στη Ζυρίχη

Νις – Κολωνία: Σοβαρά επεισόδια εντός του γηπέδου – Οπαδός έπεσε από την εξέδρα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:10