search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:00
MENU CLOSE

Σχολεία: Χωρίς μάσκες και τεστ το πρώτο κουδούνι – Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος (Video)

10.09.2022 11:48
Sxoleia_new

Με προαιρετική χρήση μάσκας και χωρίς τεστ επιστρέφουν στα θρανία 1.341.985 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Το κουδούνι θα χτυπήσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα για τον αγιασμό στην αυλή, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, που σηματοδοτεί την επιστροφή των παιδιών στις τάξεις χωρίς τα αυστηρά πρωτόκολλα των προηγούμενων ετών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι φέτος τα σχολεία ανοίγουν με τους περισσότερους εκπαιδευτικούς των τελευταίων ετών.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι φέτος διορίστηκαν 8.600 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, καθώς «η κυβέρνηση επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης».

Πρόσθεσε ότι 26 εκατομμύρια βιβλία περιμένουν τα παιδιά στις τάξεις, ενώ τα δημοτικά ανοίγουν με διευρυμένο ολοήμερο μέχρι τις 5.30 το απόγευμα.

Για τα μέτρα λόγω πανδημίας η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών ομόφωνα εισηγήθηκε την προαιρετική χρήση μάσκας και ένα πρωτόκολλο σε περίπτωση νόσησης μαθητή ή εκπαιδευτικού.

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Αν μαθητής ή μέλος του προσωπικού βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό τότε ο γονέας ή κηδεμόνας του μαθητή ή ο εκπαιδευτικός, μέλος Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. ή μέλος του λοιπού προσωπικού ενημερώνει τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ για COVID-19.

Ο μαθητής και το μέλος του προσωπικού που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο μαθητής ή το μέλος του προσωπικού με επιβεβαιωμένο COVID-19 πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός). Ως ημέρα 0 θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κρήτη: Παραλίγο να καούν ζωντανοί μητέρα, πεθερά και δύο ανήλικα παιδιά

Τραγωδία στη Λάρισα: 44χρονος έπαθε ανακοπή την ώρα που έκανε μπάνιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56