search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:13
MENU CLOSE

Milliyet: «Καραβάνι με πρόσφυγες» έρχεται στην Ευρώπη (Photos)

13.09.2022 11:41
konvoi new

Ομάδα Σύρων που ζει στην Τουρκία οργανώνει μεταφορά προσφύγων στην Ευρώπη. Την αποκάλυψη αυτή κάνει η τουρκική εφημερίδα Milliyet αναδημοσιεύοντας πληροφορίες που μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πρόσφυγες οργανώνονται μέσω καναλιού που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα Telegram και ήδη 70 χιλιάδες άτομα μετέχουν στην ομάδα.

Από το κανάλι αυτό δίνονται πληροφορίες για το τι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μετανάστες για το μεγάλο ταξίδι προς την Ευρώπη, όπως υπνόσακοι, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες, κουτιά πρώτων βοηθειών κ.α.

Αν και δεν έγινε γνωστό πότε θα ξεκινήσει το καραβάνι – και πως θα επιδιώξει να φτάσει στην Ευρώπη – έγινε γνωστό πως αυτό θα χωριστεί σε ομάδες 50 ατόμων με έναν επικεφαλής.

Οι διοργανωτές, μιλώντας ανώνυμα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τόνισαν πως η δεκαχρονη παραμονή στην Τουρκία τους κούρασε και πως στόχος τους είναι να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα, πληοροφορίες της οποίας αναδημοσιεύει το protothema.gr σημειώνει πως οι δημιουργοί του καναλιού στο Telegram, και στα αλλα κοινωνικά δίκτυα, εδρεύουν στην περιοχή Γενιμπόσνα της Κωνσταντινούπολης.

Το δημοσίευμα της Milliyet, που προαναγγέλλει προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη, δημιουργεί κλίμα ανάλογο με αυτό που προηγήθηκε τον Μάρτιο του 2020 και τα γεγονότα του Έβρου.

Διαβάστε επίσης

Μυστηριώδη «εξωγήινα» εξαγωνικά διαμάντια βρέθηκαν σε μετεωρίτες στη Γη (photos)

Ισπανία: Ταύρος σκότωσε με χτύπημα στον λαιμό 30χρονο σε αυτοσχέδια ταυρομαχία (Video)

Λος Άντζελες: Νεκρός ο ράπερ PnB Rock έπειτα από πυροβολισμούς σε εστιατόριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:12