search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:46
MENU CLOSE

Άκης Σκέρτσος: «Μικρή επιβάρυνση» για τους καταναλωτές η αύξηση 30% στο ρεύμα (video)

14.09.2022 13:38
SKERTSOS149_new

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Στέλιου Πέτσα, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ο Άκης Σκέρτσος εξέφρασε την άποψη ότι η επιβάρυνση 20-30% στους λογαριασμούς, την οποία καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές, λόγω των αυξήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, είναι… «μικρή».

Ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκπομπή της ΕΡΤ, ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι επαρκή.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ξοδεύουμε όσα πρέπει σε ενισχύσεις. Πρέπει να κατανοήσουμε το διεθνές περιβάλλον και τις εθνικές δημοσιονομικές αντοχές. Έχουμε μια ενεργειακή κρίση, η οποία αυξάνει τις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά δέκα φορές».

Και συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος:

«Καμία κυβέρνηση, κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει όλο αυτό το βάρος. Για αυτό έχουμε πει ότι θα κάνουμε burden sharing, ένα μοίρασμα βαρών. Θα αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι ο εθνικός προϋπολογισμός, όμως και οι καταναλωτές, και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν μια μικρή επιβάρυνση 20-30% και καλύπτουμε εμείς όλο το υπόλοιπο».

Στην παρατήρηση του Γιώργου Κουβαρά ότι η επιβάρυνση αυτή για κάποιους δεν είναι βιώσιμη, ο Άκης Σκέρτσος απάντησε: «Γι’ αυτό υπαρχει ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, αυτά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη».

Διαβαστε επίσης:

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πιστεύει πως δεν έχει λόγο ύπαρξης η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα 

Φον ντερ Λάιεν: «Ο Πούτιν θα αποτύχει – Η ΕΕ πρέπει να βρει άλλους προμηθευτές»

Εξεταστική για υποκλοπές: Καταθέτει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:45