search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:17
MENU CLOSE

Προκλητικός Ερντογάν από ΗΠΑ: «Έχουμε ισχυρό στρατό για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

19.09.2022 21:47
Tajip Erdogan_new

Λάδι στη φωτιά ρίχνει συνεχώς με εμπρηστικές δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά.

Αυτή τη φορά από τις ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος, επιμένοντας να πυροδοτεί την ένταση και ύστερα από τις δηλώσεις για δήθεν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, υποστηρίζει ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρό στρατό, ισχυρή διπλωματία και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της».



Ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε αναφέρει πως αυτό «είναι κάτι το οποίο δεν γίνεται ανεκτό από τη διεθνή κοινότητα και σε καμία περίπτωση -προφανώς- ούτε τρομοκρατεί, ούτε τρομάζει, αλλά ούτε και παρασύρει τη χώρα μας».

Σημειώνεται πως στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται την Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της οποίας ο Νίκος Δένδιας έχει σημαντικές επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Υπενθυμίζεται  ότι ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εκτόξευσε απειλές κατά της Ελλάδας λέγοντας ότι «θα έρθουμε μέρα και δεν θα σας προστατέψουν τα αφεντικά σας» σε μια παραλλαγή του κλασικού… θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε αντί τη νύχτα να έρθουμε μέρα. Ευχαρίστως και τρέχοντας θα έρθουμε, να καλύψουμε τη μέρα σας σαν να είναι νύχτα, και να σας κάνουμε να πληρώσετε πολλαπλάσια για τις παρενοχλήσεις σας»
ανέφερε συγκεκριμένα.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκαλύφθηκε αυστηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, απορρίπτοντας τις ψευδείς κατηγορίες Τσαβούσογλου για δήθεν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών ενώ τονίζει ότι η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Ταϊβάν: Βίντεο από drone αποκαλύπτει τι απέμεινε από γέφυρα μετά τα 6,9 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου βάζει η ολλανδική κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:17